3x SES Creative review *

Een paar weken geleden kregen we weer een geweldig pakket van SES Creative opgestuurd. Een slijmpistool, schilderen met water en iets met heel veel glitters. De meiden vonden het allemaal weer geweldig, maar vond ik dat ook dit keer?

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik een ontzettende fan ben van de pakketten van SES Creative. Onze dochters zijn beiden dol op knutselen en dan zijn deze pakketten ideaal. Verkrijgbaar voor verschillende leeftijden, niet duur en alle benodigdheden zitten erin. Erg geschikt dus ook om mee op vakantie te nemen. We hebben de afgelopen jaren al ontzettend veel pakketten mogen uitproberen en Aukje vindt het allemaal even geweldig. Zo ook weer dit keer.

Slime Battle Blaster

Slijm en kinderen zijn een geweldige combinatie. Slijm en ouders vaak iets minder, vandaar ook de gemende meningen hier in huis over de Slime Battle Blaster. Een slijmpistool waarmee je veilig een slijmgevecht kunt houden. Mijn eerste gedachte toen ik dit zag was namelijk: “Waarom?” Waarom zou je een slijmgevecht willen houden? Maar toen Aukje het zag stond ze te springen en kon ze niet wachten om het uit te proberen, dus het lag overduidelijk aan mij 😉

Groot voordeel vind ik weer dat het pakket kant en klaar is. Je haalt de blaster los, doet het slijm in het bijgeleverde bakje, zuigt het slijm op en je kunt schieten. Aukje vond het geweldig en is er lekker lang mee aan het spelen geweest. Het slijm is biologisch afbreekbaar en goed uit te wassen, dus je hoeft je geen zorgen te maken om vieze kleren of om de natuur. Wel moet je na elk schot weer opnieuw slijm opzuigen, waardoor je bijvoorbeeld niet echt achter elkaar aan kunt rennen en kunt blijven schieten.

Met deze stoere blaster schiet je het slijm wel meer dan 10 meter ver! Er wordt een enorme fles met kant en klaar slijm bijgeleverd waar genoeg in zit voor wel 100 keer schieten. Is je slijm op? Geen probleem, je kunt gewoon navullingen kopen en dan kan je kiezen uit groen of oranje slijm. De Slime Battle Blaster kost nu € 14,99 bij bol.com.

Tekenbord kleuren met water

Ook voor Emmi zat er dit keer wat leuks bij, kleuren met water. We hadden al eerder een pakket getest van SES Creative waarbij je kunt kleuren met water en dat was een groot succes. Benieuwd naar deze! Dit pakket hoort bij de serie: ‘My First’ en is dan ook geschikt voor de kleintjes vanaf 1 jaar.

In de doos zitten wederom alle materialen die je nodig hebt, nou ja, op het water na dan 😉 Het tekenbord dat aan twee kanten bruikbaar is, een kwast en twee foam figuren om lekker mee te stempelen. Zodra Emmi het zag wilde ze meteen aan de slag. Omdat het met water is hoefde ze geen slabber of schort om, waarmee ze vooral zelf erg blij was.

We hebben al vaker geschilderd met water en meestal zie je echt direct resultaat. Bij dit tekenbord heeft het water een paar seconden nodig om het water op te nemen lijkt wel, want er zit een kleine vertraging op. Het duurt nog geen minuut voordat je ziet wat je getekend hebt hoor, maar zeker wel een seconde of twee. Hier leken de meiden overigens geen last van te hebben.

Zowel Aukje als Emmi vonden het beiden erg leuk om lekker te kliederen met het water op het bord. Al snel gebruikten ze de stempels om het bord zo snel mogelijk mee in te kleuren en zodra beiden kanten ingekleurd waren moesten ze wachten totdat het tekenbord weer droog was zodat ze opnieuw konden beginnen. Het drogen duurde wel wat langer dan op de doos staat aangegeven (5 minuten), maar dat kan ook aan onze meiden liggen, ze gebruikten nogal veel water 😉

Het tekenbord kleuren met water kost € 13,49 bij Bol.com.

Glitter strooien

Meisjes en glitter, de perfecte combinatie volgens mij. Nou heb ik zelf een soort haat-liefde verhouding met glitter, want hoe mooi het ook kan zijn, als je met glitter hebt geknutseld dan vindt je nog weken later glitters in je voegen, maar hey, alles voor de kinderen toch? 😉

Dit pakket is ook weer makkelijk in gebruik. Er zitten 4 kaarten in, 5 verschillende kleuren glitter en een instructieboekje. De kaarten zijn zelfklevend, fijn! Geen gepruts met lijm, daar hou ik van.

Nou weet ik dat je glitters het fijne voordeel hebben dat je er nog wekenlang van kan genieten. Zelfs als je de spullen al lang en breed bent vergeten en je al 5 keer hebt gedweild, je ze nog overal terug kan vinden. En ondanks dat ik dol ben op glitters heb ik Aukje toch wat extra bakjes gegeven om te gebruiken als glitter-opvang-bakje. Dit ging in het begin erg goed, maar bij de laatste kaart lagen de glitters alsnog overal. Gratis tip van mij: blijf er dus toch bij als je niet wilt dat je keuken er na afloop uitziet alsof er een kudde eenhoorns heeft gepoept 😉

Aukje vond het geweldig om te doen en is er heerlijk mee bezig geweest. Ze wist meteen wat ze moest doen, en had er verder ook eigenlijk geen hulp bij nodig. Je trekt de sticker van de kaart af, op de plek waar je de glitters wilt hebben. Strooit de glitters er overheen en de overtollige glitters schudt je er weer (boven een bakje) vanaf. Kind kan de was doen en na afloop heb je vier prachtige glitterkaarten die je het beste cadeau kunt geven aan opa’s en oma’s, zodat jij in ieder geval van de glitters af bent 😉

Glitter strooien kost € 7,66 en is te koop bij Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.