SES Filigraan Stickerkaarten *

ses filigraan

Met een echte knutselkont in huis, is het elke keer een feestje als we weer iets nieuws van SES binnen krijgen. Dit keer was het alleen iets wat Aukje best moeilijk vond en dat is ze niet gewend…

Net als vroeger!

“Oh, dit deed mama vroeger altijd!” Ik weet niet wie er enthousiaster was toen het nieuwe SES knutselpakket werd bezorgd, Aukje of ik 😉 Wat dat betreft lijkt Aukje sprekend op mij als kind, beiden gek op knutselen. Zo heb ik dus vroeger ook heel wat strookjes opgerold en daar vervolgens leuke werkjes van gemaakt. Ik kon dan ook niet wachten om met Aukje aan de slag te gaan.

Filigraan

Filigraan is eigenlijk het oprollen van hele dunne strookjes papier. Na het oprollen plak je het uiteinde vast en zo krijg je een rondje. Je kan zelf kiezen hoe groot of klein je de rondjes maakt, dat hangt ervan af hoe strak je het strookje oprolt. Van het rondje zelf kan je ook nog andere vormen maken door ze simpelweg te buigen of in een andere vorm te knijpen. Van al deze rondjes of vormpjes, kan je dan weer één groot kunstwerk maken. Super leuk en rustgevend om te doen!

ses filigraan stickerkaarten

SES Filigraan Stickerkaarten

In het pakket van SES zitten zes stickerkaarten, een dik pak met dunne strookjes, een filigraanpen en een handleiding. In principe heb je er verder geen lijm bij nodig, maar ik vind het zelf fijn om de strookjes vast te plakken nadat ze zijn opgerold, dus ik gebruikte er ook een plakstift bij. De stickerkaarten zijn zo gemaakt dat je steeds stukje voor stukje kunt beplakken, ideaal, want het kost best veel tijd dus zo hoef je niet perse de hele kaart in één keer af te maken. De filigraanpen zit erbij om het rollen makkelijker te maken. Je steekt het uiteinde van een strookje in de pen, houdt je vinger er bovenop en draait zo het strookje op tot een rondje. Na het rollen haal je het van de pen af en dan kan je het rondje nog wat groter maken door het rolletje wat los te laten schieten.

Hoe werkt het?

In principe geven de stickerkaarten de kleur aan van het strookje dat je kunt gebruiken, maar daar hoef je je natuurlijk helemaal niet aan te houden. Je pakt een strook, knipt hem door de helft en dan rol je het strookje op. Na het oprollen haal je een stukje papier van de stickerkaart af zodat het gaat plakken en je kunt het rolletje opplakken. Ik vind het zelf het fijnste om eerst een heleboel rolletjes te maken en er daarna een heleboel tegelijk op te plakken.

Wat vonden wij ervan?

Ik vond het geweldig! Ik moest me inhouden om niet in één keer alle zes de kaarten vol te plakken. Wat een heerlijk rustgevend werkje. Ik vond het vroeger al leuk om te doen maar dat is het dus nog steeds! Aukje vond het daarentegen nog best heel erg moeilijk. Op de doos staat vanaf vijf jaar, maar Aukje is net zes dus wellicht is het makkelijker voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar. Ik vind het in ieder geval een ontzettende aanrader en vanwege de prijs ( € 9,95 ) is het wat mij betreft ook een perfect cadeautje voor een kinderfeestje of voor 5 december.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.