SmartGames: Down the Rabbit Hole en Puzzle Beach *

smartgames

“Mama het is gelukt!” Een stralend snoetje kijkt me aan. Samen zoeken we de oplossing erbij en als ze ziet dat het klopt kijkt ze nog blijer. Tijd voor een moeilijkere…

SmartGames

Ken jij SmartGames al? Logische denkspelletjes om in je eentje te spelen maar die je ook best samen kunt doen. Ze zijn verkrijgbaar voor zo’n beetje alle leeftijden, hebben wel meer dan 70 verschillende prijzen gewonnen en alle SmartGames beginnen relatief makkelijk en worden steeds een beetje moeilijker. Je hebt speciale reisvarianten met magneten, pockets, compacts maar ook originele uitgebreide varianten. Kortom, heerlijk slimme spelletjes voor iedereen!

down the rabbit hole

Down the rabbit Hole

Down the Rabbit Hole is een van de nieuwste, magnetische SmartGames. Het spel bestaat uit een compact spelbord, zes magnetische puzzelstukken met dieren, drie magnetische “aarde” puzzelstukken en maar liefst 48 opdrachten onderverdeeld in vier verschillende niveaus.

Meneer Vos, Meneer Das en de Familie Konijn zijn allemaal op zoek naar een nieuwe woonst. Maar met zoveel dieren die onder de grond leven in het bos, moeten ze opletten om niet op de verkeerde plaats te graven. Zorg ervoor dat elk dier een eigen hol heeft met een eigen uitgang.

down the rabbit hole

Down the Rabbit Hole is al geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Het is de bedoeling dat alledrie de “grond” puzzelstukken worden gebruikt en er is altijd maar één manier mogelijk. De antwoorden van de puzzels staan achterin het boekje, zodat je kind zelf kan kijken of hij de puzzel op de goede manier heeft opgelost. Ideaal, want zo is er in principe geen hulp nodig bij het spelen van de SmartGames. In theorie dan, want in praktijk blijkt het erg lastig te zijn om je er niet mee te bemoeien 😉

smartgames beach

Puzzle Beach

Ook Puzzle Beach behoort tot een van de nieuwste, magnetische SmartGames. Het spel bestaat uit een compact spelbord, vijf magnetische puzzelstukken en 48 opdrachten onderverdeeld in vier verschillende niveaus.

Leve de zomer… Mensen liggen te luieren in de zon terwijl hun kinderen spelen in het zand. Met al die drukte op het strand kun je al eens verdwalen… Help jij die verdwaalde kinderen de weg naar hun vriendjes en speelgoed terugvinden? Zorg dat je niet op de zonnekloppers stapt!  

puzzle beach smartgames

Puzzle Beach is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en ik merk dat Aukje dit spel ook wat moeilijker vindt dan de andere. Je zou denken dat je met zo weinig puzzelstukken niet zoveel verschillende puzzels op kunt lossen, maar niks is minder waar. Knap gemaakt en leuk om te spelen!

Onze mening

Aukje (6 jaar) vindt Down The Rabbit Hole het leukste. Maikel (42 jaar) vindt Puzzle Beach het leukste 😉 Ik vind beiden echt ontzettend leuk en ik kan niet anders dan toegeven dat het lichtelijk verslavend werkt. Elke keer als je naar een moeilijker niveau gaat voelt het als een soort uitdaging om ook hier de oplossing te vinden. Ik zou SmartGames absoluut aanraden, bijvoorbeeld als cadeautje, maar het zijn ook zeker leuke spelletjes voor in de klas. Fijn om mee op vakantie te nemen of voor andere momenten waarop het fijn is als de kids even zelf aan het spelen zijn. Want gegarandeerd dat het bij de meeste kinderen in de smaak zal vallen. Hier is het in ieder geval een dikke hit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.