Schoonmaken is zo erg nog niet…

stofzuigenIedere keer dat je je eigen voordeur binnenstapt kijk je zuchtend om je heen: je huis is officieel een chaos. Nou zijn er dagen waarop dat niet eens zo storend is, maar de dagen waarop je kindje iemand meeneemt om te spelen of wanneer een vriendin onaangekondigd op de stoep staat kun je wel door de grond zakken. Om je te helpen hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet, waarmee het schoonmaken makkelijker én leuker wordt.

Turbo cleaning

Een doorsnee dag bestaat waarschijnlijk uit een hoop drukte: een deadline van je werk halen, je kind wegbrengen of ophalen, (fatsoenlijk) eten op tafel krijgen.. Na al dat geren en gevlieg is het onmogelijk om jezelf tot schoonmaken te zetten en is het maar al te verleidelijk om met je voeten omhoog en je tablet in een Asus ZenPad 10 Z300M hoes met standaard die leuke romcom te kijken. Het gevolg hiervan is alleen wel dat het werk zich blijft opstapelen en je er steeds meer tegenop gaat zien. De oplossing ligt in het eenvoudige principe ‘iets is beter dan niets’. Alle kleine beetjes helpen: even snel een stofzuiger door de woonkamer, een doekje over het aanrecht of een mandje was weg vouwen maakt al verschil. Het hoeft niet veel tijd te kosten, maar het laat je huis al een stuk netter ogen. Bovendien geef je jezelf zo wat tijd om moed te verzamelen voor de grotere klussen!

Planning is everything!

Nadat je met vereende krachten je huisje helemaal spik en span hebt gekregen, kun je er iets om verwedden dat daar na drie dagen niets meer van te zien is. Om gek van te worden! Om ervoor te zorgen dat je het overzicht een beetje behoudt kun je het beste een to-do lijstje maken. En dan niet op een kladje dat gegarandeerd kwijtraakt, maar gewoon op je smartphone die veilig in een telefoonhoesje zit en voorzien is van een glas screenprotector. Verdeel de taken over de week, zodat je overal ook daadwerkelijk aan toekomt. Het kost enige discipline, maar je zult versteld staan van het voldane gevoel dat het afvinken van een klusje je geeft.

Must-have schoonmaak gadgets

Omdat schoonmaken nou niet bepaald je hobby is, is het geen slecht idee om het wat op te leuken met behulpzame gadgets. De volgende accessoires vallen zeker in de categorie ‘Musthave’. – Ministofzuiger: als jij de beroemde kruimelzuiger nog niet in huis hebt, is het hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Dit onmisbare miniatuur-stofzuigertje is ideaal om even snel wat kruimels van de tafel, de bank of andere kleine oppervlaktes te zuigen. – De dweil outfit: Als je thuis een kleintje hebt rondkruipen wordt dweilen voortaan het leukste onderdeel van het schoonmaken. De Japanners hebben namelijk het zogenaamde dweilpakje geïntroduceerd. Aan dit pakje zitten over kleine dweilmopjes bevestigd, die onwijs effectief zijn. Je hijst je kotertje in dit super schattige pakje en als hij of zij al kruipend het huis gaat verkennen, wordt je vloer direct gedweild. Zonder dat jij er dus enige energie in hoeft te steken wordt je vloer blinkend schoon geboend! -Schoon met stoom: met één gadget en zonder allerlei chemische goedjes je huis schoon krijgen? Dan is de stoomreiniger dé oplossing. Dit apparaat reinigt, zoals de naam al zegt, door middel van stoom. Dankzij de hoge temperatuur worden bacteriën beter gedood dan bij de meeste schoonmaakmiddeltjes en het is een stuk praktischer. Bovendien hoef je je smartphone niet meer te beschermen met waterdichte hoesjes, want het gezeul met emmers water is officieel verleden tijd.

Er gaat niets boven een lekker luchtje

Naast de gadgets die je helpen je huis schoon te krijgen, zijn er ook een paar handige trucjes om je kamer heerlijk fris te laten ruiken. Met behulp van deze middeltjes hangt er altijd een lekker luchtje bij jou thuis: – Pepermuntolie: een aangename geur in je keuken is heel makkelijk te creëren door middel van pepermuntolie! Giet een lepeltje door de gootsteen en alle vieze luchtjes worden gemaskeerd door een frisse muntgeur. -Waspoeder: stofzuigen maakt je huis voortaan niet alleen schoon, maar zorgt ook voor een lekkere lucht! Dit kan heel gemakkelijk door een beetje waspoeder op te zuigen: hierdoor verspreidt je tijdens het stofzuigen een frisse geur door je hele kamer. -Wondermiddel nummer 1: ossengalzeep is absoluut onmisbaar in ieder huishouden. Het maakt niet uit om wat voor vlek het gaat of waar deze vlek zit, met ossengalzeep krijg je het schoon. Die dure schoonmaakmiddeltjes die nooit doen wat de reclame belooft kun je voortaan dus lekker in het schap laten staan!

Wat is jouw geheim om de boel op orde te houden?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.