Beginnen met bloggen – wat heb je allemaal nodig?

beginnen met bloggen“Ik wil beginnen met bloggen, kan jij me op weg helpen?” En vraag die ik regelmatig krijg. Maar weet je, het meeste leer je toch echt door het gewoon zelf te doen. Een paar tips kan ik wel alvast geven, want dit heb je sowieso nodig als je wilt beginnen met bloggen.

Toen ik drie jaar geleden begon met bloggen begreep ik er werkelijk helemaal niks van. Hoe kon het toch dat er zoveel blogs waren en dat ik het zo ingewikkeld vond? Maar zoals met veel dingen, wordt het vanzelf makkelijker door het gewoon te doen. En door veel op te zoeken op internet of te vragen aan bekenden die er meer van weten. En zo zijn we inmiddels dus alweer bijna drie jaar verder en begin ik steeds meer te begrijpen van de hele blogwereld. En dan bedoel ik puur hobbymatig, want er valt nog veel meer te leren als het gaat om SEO, Adsense, netwerken en ga zo maar door. Maar de basis heb ik inmiddels wel aardig onder de knie.

Wat heb je allemaal nodig als je begint met bloggen?

  • Een onderwerp. Waarover wil jij schrijven? En weet je voldoende over dat onderwerp om een hele site mee te vullen of ben je na drie maanden uitverteld? Dus bedenk goed waarover je wilt schrijven en of je dat ook werkelijk op het internet wilt zetten.
  • Een computer of laptop. Natuurlijk kan je ook via je telefoon bloggen, maar toch vind ik mijn laptop onmisbaar. Je kan daarop namelijk veel beter bekijken hoe bijvoorbeeld de opmaak van je artikel eruit ziet. Ook zijn je functies in je blogprogramma veel uitgebreider en overzichtelijker op de computer.
  • Een domeinnaam, host en een blogprogramma zoals WordPress. Denk goed na over een naam voor je blog. Wat past bij jou, bij het onderwerp waarover je wilt schrijven en wat is tijdloos. Ga dan op zoek naar een goede host en installeer vervolgens WordPress zodat je ook echt aan de slag kan.
  • Internet, om de artikelen ook werkelijk mee op je blog te publiceren. Wij hebben thuis een ontzettend trage verbinding en ik kan je vertellen dat dat heel wat frustraties oplevert tijdens het bloggen. Ik kan dan ook niet wachten totdat er eindelijk KPN glasvezel ligt, zodat ik niet elke keer hoeft te wachten totdat mijn internet is geladen.
  • Een fototoetsel of camera op je telefoon. Het is namelijk ook wel leuk als je je blogartikelen van een leuke foto kan voorzien. Natuurlijk kan je ook gratis stockafbeeldingen gebruiken, maar ik persoonlijk vind zelfgemaakte foto’s het leukste, omdat je die niet bij iedereen tegenkomt.

Als je al deze dingen hebt, kan je beginnen met bloggen. Ik zou zeggen, gewoon lekker beginnen en zodra je het allemaal een beetje onder de knie begint te krijgen kan je gaan kijken wat je nog meer nodig hebt. Denk aan eventueel spullen m je foto’s professioneler te maken, een programma om facturen mee te maken en versturen enz. Maar met deze basis kan je alvast aan de slag! Heel veel succes!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.