Mijn sportroutine van dit moment

xcore

Ruim anderhalf jaar geleden begon ik met sporten. Waar ik het in het begin nog vreselijk vond, ga ik nu het liefste elke dag naar de sportschool. Maar wat doe ik daar nu eigenlijk?

Toen ik anderhalf jaar geleden begon met sporten, deed ik twee keer per week twee rondjes e-Gym. Na ongeveer een half jaar was ik dat beu en besloot ik eens een groepsles te proberen. Na de eerste les wist ik nog niet zo zeker wat ik ervan vond, maar inmiddels ben ik dus een jaar verder en vind ik het heerlijk en heeft het hele sportverhaal nog een verrassende wending gekregen!

Power

Eén tot twee keer per weer doe ik een les Power. Clubjoy Power is een zeer effectieve groepstraining waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Voor iedere spiergroep krijg je een apart muzieknummer en doe je verschillende fitnessoefeningen met een halter met gewichten. Op deze wijze ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, rug, borst, armen (biceps, triceps), schouders en buik. Veel mensen kennen Power ook wel als Bodypump, dat komt eigenlijk op hetzelfde neer. Afgelopen weken heb ik steeds op dinsdag- en donderdagavond een les gedaan, de komende weken wordt dat waarschijnlijk even alleen de donderdagavond.

Op het podium

En als je me op Insta volgt, dan heb je het misschien al voorbij zien komen. Waar ik een jaar geleden zei dat ik het misschien wel nooit meer zou doen, die les Power, heb ik gisteren voor het eerst de les zelf gegeven. Wie had dat ooit gedacht? Van sporthater naar sportjuf haha. Binnenkort kom ik hier nog wat uitgebreider op terug, want er valt stiekem nog best wat meer over te vertellen…

Xcore

Daarnaast volg ik ook twee keer per week een les Xcore. XCORE ® staat voor Extreme Core, een intensieve XCORE® training waarbij effectiviteit en plezier samengaan.  De XCORE® workout is een ultieme core training (de kern van rug-, buik- en heupspieren) met behulp van de XCO-Trainer®. De XCO-Trainer® is een rode buis die een bewegende massa granulaat bevat. Aan het begin en aan het einde van elke beweging zorgt de XCO-Trainer® voor extra belasting van de spieren en bindweefsel door het hele lichaam. Dit speciale effect staat bekend als ‘Reactive Impact’ en biedt je de beste training voor je core!

Deze les volg ik meestal op maandag- en vrijdagochtend. Ik vind deze les qua conditie veel pittiger dan de Power, hiervan kom ik echt altijd oververhit thuis en moet ik eerst even goed nazweten voordat ik onder de douche stap haha. Eerst deed ik maar één keer Xcore in de week, maar omdat ik mijn conditie wat wil verbeteren heb ik besloten om het twee keer in de week te gaan doen.

Op dit moment sport ik dus drie tot vier keer per week. Twee keer in de ochtend en één tot twee keer in de avond. Ik vind het heerlijk en waar ik twee jaar geleden zei dat ik geen tijd had om te sporten is het nu echt een prioriteit geworden. Het sporten wordt ingepland en (indien mogelijk natuurlijk) plan ik de rest er omheen. Ik zit zoveel lekkerder in mijn vel, letterlijk en figuurlijk, dat ik hoop dat ik nog heel lang op deze manier door kan blijven sporten.

En jij? Sport jij ook? En zo ja, wat doe je en hoeveel keer in de week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.