5 x spelen als je geen speelgoed bij de hand hebt

spelenKasten vol met speelgoed en nog spelen ze met jouw schoenen, de afstandsbediening, de tupperware bakjes uit het keukenkastje en allerlei andere dingen waarvan je niet verwacht dat je kind ermee zou gaan spelen. Soms ontzettend irritant, maar in sommige gevallen ook ontzettend handig…Wanneer ik met Aukje ergens naartoe ga, dan zorg ik er negen van de tien keer voor dat ik wat te spelen bij me heb. Maar op vakantie kwam het wel een aantal keer voor dat we spontaan ergens een hapje gingen eten. Dan hadden we daar dus niet op gerekend en dus ook geen speelgoed bij ons om Aukje tevreden te houden. Na een aantal creatieve oplossingen kwamen we erachter dat we ook eigenlijk helemaal geen speelgoed nodig hadden. Ik laat vandaag 5 dingen zien waar je kind mee kan spelen als je geen speelgoed bij de hand hebt.

  1. Geld. Toen wij de eerste keer op vakantie uit eten gingen hadden we dus niks bij ons. Lekker voorbereid… Op een gegeven moment was Aukje het beu en gingen we op zoek naar iets om mee te spelen. De oplossing was makkelijker dan we dachten, we gaven haar wat muntgeld en ze was tevreden. Overigens heeft ze er wel iets aan over gehouden, want elke keer als ze nu muntgeld ziet dan roept ze “centjes!” en steekt ze een uitgestrekt handje uit… Uhm, tja… 😉
  2. Dobbelstenen. Dit heb je natuurlijk niet standaard in je tas, maar misschien heeft het restaurant waar je zit of de mensen waar je op visite bent wel een doosje in huis. Wij kwamen erachter dat de dobbelstenen zo leuk waren toen Aukje ze op vakantie stiekem van tafel had gepakt. Zeker een half uur is ze stil bezig geweest met het in – en uitladen van de dobbelstenen in het doosje.
  3. Plakband. Dit heeft ook iedereen in huis en is ook overal verkrijgbaar. Vraag me niet hoe, wat of waarom maar Aukje vond het leuk.
  4. Riempjes. En dan met name riempjes met een klik sluiting die je kind zelf open en dicht kan doen. Het was voor ons het ultieme zoethoudertje in het vliegtuig, open, dicht, open, dicht. We hadden hiervoor speciaal bij Ikea een riempje gehaald die normaal in de Ikea kinderstoelen zitten. Ideaal!
  5. Plastic bakjes en bekertjes. Iedereen heeft ze in huis en Aukje kan zich er ook uren mee vermaken. Het liefste ook met water erin dan kan ze overgieten en slokjes drinken.

Speelt jouw kind wel een met wat anders dan zijn eigen speelgoed? En wat is dat dan? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.