Aukjes favorieten: 5 leuke apps voor peuters

apps voor peutersVandaag heb ik een serie van drie blogjes klaarstaan. Drie keer Aukjes favorieten. En dan de minder pedagogisch verantwoorde favorieten 😉 , namelijk leuke apps voor je peuter, leuke films voor je peuter en leuke tv programma’s voor je peuter. We trappen af met 5 leuke apps voor peuters…

Tot voor kort had Aukje nog nooit van een tablet gehoord, laat staan dat ze er ooit een spelletje op had gespeeld. Maar toen wij in oktober op vakantie gingen en we toch best wel een poosje in het vliegtuig moesten zitten, vonden we het tijd worden dat Aukje kennis ging maken met de tablet. Of nou ja, we vonden het vooral praktisch haha. Voordat we vertrokken zetten we alvast wat leuke apps erop en ons mopje kon vooruit. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en weet Aukje maar al te goed hoe de tablet werkt en welke apps ze erg leuk vindt. Ze mag van mij niet elke dag op de tablet spelen, maar soms is het gewoon erg handig… Deze vijf apps zijn favoriet:

  1. Sinds kort kent Aukje de app van Woezel en Pip, sloddervos. Dit spelletje kan Aukje volledig zelf spelen en vindt ze dan ook erg leuk. Hierbij zie je Woezel en Pip in de tovertuin zitten en door de rommel zijn ze al hun spulletjes kwijt. Die moet je dan zoeken en door ze aan te raken gaan ze weer terug naar de goede plaats. Een soort verstoppertje eigenlijk.
  2. Deze puzzel app heeft Aukje op vakantie vaak gespeeld. Gewoon lekker puzzelen, maar dan digitaal in plaats van met een houten puzzel.
  3. App voor peuters, lekker voor de hand liggende naam ook, is ook een leuke app. De gratis versie heeft 2 spelletjes, en als je een beetje bijbetaalt dan kan je alle zes de spelletjes aan. In deze app leert je peuter dierengeluiden, muziekinstrumenten en voertuigen.
  4. Tja en wat Aukje leuk vindt aan deze app weet ik ook nog niet helemaal, maar na een paar keer voordoen snapte ze zelf de bedoeling en kan ze nu zelf doktertje spelen.
  5. En als laatste deze kindertube app, dit is toch wel Aukjes grote favoriet. Lekker door de filmpjes scrollen en elke tien seconden weer een andere op zetten 😉 Maar je weet als ouder in ieder geval zeker dat ze alleen Nederlandse kinderfilmpjes te zien krijgt en geen gekke andere filmpjes.

Zoals ik al zei, Aukje mag er van mij niet elke dag op, maar zo af en toe kan geen kwaad vind ik. Mag jouw kind vaak een spelletje op de tablet spelen? En welke spelletjes zijn dan favoriet?

P.S. om 10.00 en 12.00 uur komen deel 2 en 3 van deze serie online; leuke films voor je peuter en leuke tv programma’s voor je peuter.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.