5 tips om meer water te drinken

meer water drinkenMeer water drinken, iets dat ik mezelf regelmatig voorneem, maar wat meestal mislukt. Omdat ik nu toch echt door wil zetten bedacht ik voor mezelf 5 manieren om het niet te vergeten. Op naar een gezonder lijf!

Water drinken is gezond! Het is algemeen bekend dat je op een dag ongeveer twee liter water moet drinken. Het is goed voor je nieren, het verwijdert afvalstoffen uit je lichaam, je krijgt er een mooiere huid en mooier haar van en het zorgt ervoor dat je vochtgehalte op peil blijft en je dus geen hoofdpijn krijgt. Maar het valt niet altijd mee om aan die twee liter per dag te komen. Omdat het mij ook niet altijd lukt, ging ik op zoek naar tips om meer water te drinken:

  • Zorg dat je altijd een flesje water binnen handbereik hebt. Zit je de hele dag aan een bureau? Zet daar dan een flesje water neer. Lig je de hele avond op de bank voor de tv? Neem een flesje water mee zodat je niet steeds op hoeft te staan. Ga je op pad? Neem een flesje mee voor onderweg. Ik heb zelf twee Doppers en er staat er eentje bij de bank en eentje op mijn werk. Het liefste zet ik het hele huis vol Doppers haha maar dat gaat misschien wat ver πŸ˜‰
  • Ben je veel thuis? Zet dan een kan water in de keuken en spreek met jezelf af dat je elke keer een glas water drinkt als je in de keuken komt. Bij mij helpt het enorm als ik die kan rond lunchtijd en voor bedtijd leeg moet hebben. Je kan het natuurlijk ook zonder kan doen, maar dan is het lastiger om bij te houden hoeveel water je al hebt gedronken.
  • Wissel de watersmaakjes af. Doe de ene dag munt in je water, de andere dag citroen en weer een andere keer vers fruit. Als je een hele kan maakt en je laat dat een tijdje staan, dan trekt de smaak lekker in het water. Als het lekker is dan nodigt dat ook weer sneller uit tot drinken.
  • Zet je wekker op vaste tijden. Op die tijden moet je een glas water drinken of moet je je flesje leeg hebben gedronken. Als je dat een aantal dagen volhoudt, dan wordt het een gewoonte en dam heb je je wekker niet meer nodig.
  • Gebruik een speciale app. Er zijn verschillende apps die een seintje geven als je een glas water moet drinken. Best handig, want zo hoef je niet op te letten hoeveel je al hebt gehad, dat doet de app voor je.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips! Bij mij werken ze in ieder geval. Enne, kopjes suikervrije thee tellen ook gewoon hoor, dus daarmee kan je ook lekker afwisselen. Drink ze πŸ˜‰

Liefs Charlotte

Volg je mij al opΒ Pinterest,Β Instagram,
Facebook,Β TwitterΒ enΒ Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.