De Jul en Julia zomerweken bij de Julianatoren *

“Jaaaaa joeliaanaatoren!” Emmi was door het dolle heen afgelopen zaterdag, we mochten namelijk weer naar ons favoriete pretpark voor de kindjes, de Julianatoren. Al liep de dag wel een beetje anders dan gepland…

Slechte voorspellingen

Al weken stond ons uitje vast, op 20 juli zouden we gezellig met vrienden naar de Julianatoren gaan, net als vorig jaar. Hoe dichter we bij deze datum kwamen, hoe slechter de weersvoorspellingen waren. Er werd zelfs code geel afgegeven! Maar wij zijn niet zomaar voor één gat te vangen en omdat de weersvoorspellingen niet heel erg betrouwbaar zijn de laatste tijd besloten we om toch gewoon te gaan.

De entree

Zoals we gewend zijn bij de Julianatoren mag je al vanaf 10:00 uur naar binnen, tenminste, voorbij de kassa dan. Er stond een enthousiaste Dino en de kindjes durfden hem zelfs een high five te geven. Even plassen, koffie halen en wachten op het terras op de opening. Hoewel we ons nog even afvroegen waar de opening plaats zou vinden, want het podium was weg, werd het al snel duidelijk. Jul, Julia, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin kwamen uit de toren en bleven daar lekker staan voor de opening. Helemaal prima! Enthousiast dansten de kinderen mee met de dansjes en toen was het dan echt tijd om het park te openen. Op naar de attracties!

Toch in het water

We wilden achteraan beginnen, maar met een paar stuiterende peuters en kleuters was dat niet te doen. Ze wilden overal in dus we besloten om daar gewoon lekker in mee te gaan. Maar al na een paar attracties begon het toch te regenen. Steeds harder en harder. We besloten om naar de show van Jul en Julia te gaan en hoopten op een wonder na de voorstelling. Hoewel de show hetzelfde was als vorig jaar, merkten de kindjes daar niks van en genoten ze weer met volle teugen. Er werd gedanst en gezongen en na afloop natuurlijk ook nog even geknuffeld met Julia.

Schuilen voor de regen

Helaas bleef het regenen, ook na de show. We schuilden bij de Thai Toko en konden daar gelukkig voldoende koffie en thee drinken om op te warmen. Tussen de buien door renden we even op en neer naar de Helikopterbaan en de carrousel. Nadat het dan eindelijk droog was konden we weer even op pad. Gelukkig, toch nog even genieten van wat attracties!

Zomerweken

Tot en met 1 september zijn het de Jul en Julia zomerweken in de Julianatoren. Dat betekent dat je op 27 juli en op 3, 10, 17 en 24 augustus extra lang kunt genieten van je favoriete pretpark want dan is de Julianatoren open tot 20:00 uur. Verder zijn er tijdens de zomerweken extra shows om van te genieten. Denk aan een Mexicaanse dansshow, Limbodansen met meneer Kaasgaaf, Jul’s Wild West show, Dino en Dina zomer bouwspel, Cas de Ranger live en zelfs live koken met mevrouw Suikerspin. Kijk voor meer info over de shows even op de site van de Julianatoren.

Gratis parkeren

Fijn bijkomend voordeel, het parkeren is tegenwoordig gratis! Mocht je deze vakantie naar de Julianatoren willen gaan, koop dan zeker je tickets online want dat is voordeliger dan aan de kassa. Wij hadden trouwens geluk, want bij het verlaten van het park kregen we speciale “na regen komt zonneschijn” kaartjes. Omdat het zoveel geregend had mogen we nog eens terugkomen met korting. Wat ontzettend attent!

Ondanks de regen was het toch een gezellige dag en hebben de kindjes gelukkig toch nog van verschillende attracties genoten. We komen zeker graag terug als het wat beter weer is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.