Dit is mijn favoriete Center Parcs park

“Ach, wij komen nooit verder dan Center Parcs.” Een grapje dat je mij de laatste tijd steeds vaker hoort maken. Maikel vindt het namelijk heerlijk om naar Center Parcs op vakantie te gaan dus inmiddels hebben we de meeste parken dan ook al meerdere keren bezocht. Maar er is een park dat er voor mij echt bovenuit springt…

Center Parcs fan

Als wij op vakantie gaan, dan gaan we altijd naar Center Parcs. Niet omdat ik dat zo graag wil, want als het aan mij ligt dan zitten we morgen in het vliegtuig naar Gran Canaria ofzo, maar Maikel vindt het heerlijk om naar een park te gaan. Alles is binnen handbereik, we kunnen de auto (busje) volladen dus onze eigen bed gaat nog, bij wijze van spreken, mee en het is makkelijk met de kinderen. Het liefste kiest Maikel nog een park uit dat dichtbij ons huis is zodat we maar een half uur hoeven te rijden. Geen gedoe, weg van huis en van alle gemakken voorzien.

biker boots

Verschillende parken

Nou heeft Center Parcs heel veel parken, niet alleen in Nederland maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. Tenminste, dat staat op internet, want ik ben daar nog nooit geweest 😉 De verschillende parken hebben allemaal een classificatie: drie vogels staat voor een kleiner park, vier vogels staat voor een groter aanbod van entertainment en activiteiten en vijf vogels staat voor de ultieme Center Parcs ervaring met het meest uitgebreide aanbod van activiteiten, accommodaties en de mooiste faciliteiten. Wij kiezen meestal voor de vier of vijf vogels, omdat het park dan echt alles heeft, ook voor de kids.

Orry and friends

Een favoriet

Voor mij waren de parken altijd allemaal een beetje hetzelfde. Allemaal in een bosrijke omgeving, Orry & Friends vermaken de kinderen en verder is het gewoon een soort mini dorp met eigen winkeltjes en een supermarkt. Totdat ik afgelopen zomer voor het eerst in een ander park kwam. Ik was op slag verliefd! We gingen namelijk voor het eerst naar Port Zélande en wat is dat toch een mooi en ander park dan de rest! Als het aan mij ligt gaan we hier zeker nog vaker naartoe, ondanks dat het dan wel wat verder weg is voor ons.

Waarom dan?

  • Port Zélande heeft vrolijke, gekleurde huisjes. Heel anders dan de huisjes op de andere parken die eigenlijk allemaal hetzelfde zijn en wel een likje verf kunnen gebruiken.
  • Het park ligt naast het strand. Met kinderen sowieso een hele dikke vette plus als je het mij vraagt.
  • Het park zelf is ontzettend mooi, goed verzorgd (al zijn alle parken dat trouwens wel) en heeft een eigen haven. Super leuk! Je waant je hierdoor toch stiekem een beetje in het buitenland.
  • Je kunt er ponyrijden. Dat kan je op wel meer parken hoor, maar niet overal en aangezien Aukje dol is op pony’s telt dit ook als een plus. Je rijdt hier overigens een rondje over het park en niet door een stuk bos, zoals bij het Meerdal bijvoorbeeld wel het geval is.
  • De paden in het hele park zijn verhard. Wij gaan nogal vaak in de herfst naar Center Parcs en we hebben al meerdere keren pech gehad met het weer. In Port Zélande zijn de paden gewoon hard en maak je de vloerbedekking in het halletje van het huisje dus niet vies met je modderlaarzen.
  • Wij hadden een huisje met twee verdiepingen. Zo heb je toch het idee dat je ’s avonds niet zo stil hoeft te doen als de kinderen al in bed liggen (al zou ik een karaoke avond dan weer niet adviseren).
  • Veel vernieuwde huisjes en dus ook nieuwe keukens. Het belangrijkste hieraan vind ik de oven. Ik mis dus al jaren een oven in de Center Parcs huisjes en die hadden we in Port Zélande wel, hulde!
  • Een lekkere grote inloopdouche, in plaats van een bad met een plakkerig douchegordijn.
  • En tot slot hadden we gratis Wi-Fi. Nou komt er dat geloof ik in wel meer parken aan, maar dat is toch ook een fijn pluspunt. Zeker als je werk online is en nooit stopt… 😉
fijn center parcs park

Glutenvrij

Waar Center Parcs de laatste tijd ook echt in gegroeid is, is het aanbod van glutenvrije producten. Een half jaar geleden kon ik nog niks zonder gluten bestellen en dit keer was dat wel anders. Een glutenvrije kroket bij mijn friet, een glutenvrij broodje en zelfs de supermarkt op het park lag vol met glutenvrije producten. Zakjes om je boterhammen in te stoppen voor in de toaster, overal is aan gedacht. Super fijn!

center parcs het heijderbos

Tot slot nog wat tips

Na al die Center Parcs bezoekjes de laatste jaren ben ik toch ook wat dingen tegengekomen die er wat mij betreft nog verbeterd kunnen worden. Zo mis ik al jaren een bezem of Swiffer om even snel mee door het huis heen te gaan (stofzuigen voelt meteen zoals het huishouden thuis), zijn de meeste bedden niet echt om over naar huis te schrijven (daarom nemen wij altijd onze eigen bedtopper mee) en mis ik toch echt een pannenkoek op de menukaart. Maar buiten dat, is Center Parcs gewoon ontzettend fijn met kinderen want zodra we de poort doorrijden zitten er al twee enthousiaste meisjes te juichen achterin de auto. En wat dat betreft is het welbekende cliché waar, als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders het ook fijn. En zo is het maar net.

Welk Center Parcs park vind jij het fijnste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.