Maismonster mania – Maisdoolhof 2020

maisdoolhof

“Mama, wanneer gaan we nou het maisdoolhof doen?” Al vanaf de dag dat het weer open ging, vraagt Aukje wanneer ze erin mag. Deze week was het eindelijk zover en gingen we samen speuren door het mais. Ik vertel hoe het was, wat het thema van dit jaar is en wat Aukje en Emmi ervan vonden…

Het maisdoolhof 2020

Al drie tot vierhonderd kinderen hebben de afgelopen twee weken door het maisdoolhof gelopen, op zoek naar alle maismonstertjes. Vanaf 10 juli was ons maisdoolhof namelijk weer open en zoals je wellicht al op Facebook hebt gezien is het doolhof dit jaar anders dan anders. Geen rechte paden, maar cirkels en een heuse uitkijktoren! Dit jaar ga je op zoek naar de maismonstertjes, maar pas op, want ze kunnen overal zitten…

Twee puzzels, voor klein en groter

In het maisdoolhof staan verschillende maismonstertjes verstopt. De kleinere kinderen kunnen de monstertjes zoeken en de gevonden monstertjes doorstrepen. Voor de grotere kinderen zit elk monstertje bij een puzzel. Los de puzzel op en vul het antwoord in bij het juiste figuur. Voorbeeld: Op de foto hierboven zie je een groen monstertje voor een oranje vierkant. Je vult het antwoord van deze puzzel dus in bij het vakje met het oranje vierkant. Heb je alle monstertjes gevonden en dus alle antwoorden ingevuld? Dan ga je op zoek naar de uitgang (en dus niet stiekem weer door de ingang naar buiten ๐Ÿ˜‰ )

De uitkijktoren

Voor het eerst staat er dit jaar een uitkijktoren in het mais. Bij elk monstertje staat een hoge stok met daarop een (random) gekleurde bal. Onthoud welke kleuren ballen je al hebt gehad, en ga terug naar de uitkijktoren om te ontdekken waar je dus nog naartoe moet. De kleuren van de ballen hebben verder niks te maken met de puzzels, maar zijn puur ter oriรซntatie welke kant je nog op kunt om de laatste (en vaak moeilijkste) monstertjes te pakken te krijgen.

maisdoolhof

Ranje, ijsje en een verrassing

Ben je klaar met speuren en heb je de uitgang gevonden? Ga dan met je puzzel terug naar de winkel en zeg daar het antwoord. Heb je alles goed? Dan heb je een beker ranja, een ijsje en een verrassing verdiend! (Stiekem ook als het antwoord niet goed is, maar dat verklappen we natuurlijk niet ๐Ÿ˜‰ Boven de balie in de winkel hangen verschillende prijzen dus iedereen kan zelf een cadeautje uitzoeken. Er is echt voor ieder wat wils!

Wat vonden onze meiden (3 en 6 jaar)?

Aukje (6 jaar) wilde graag samen met haar vriendinnetje door het mais speuren. Dit ging goed, alleen waren sommige puzzels nog wat te moeilijk om echt helemaal alleen op te lossen. Na ongeveer 75 minuten hielden de dames het voor gezien en waren ze klaar met zoeken (ondanks dat ze nog niet alle monstertjes hadden gevonden). Emmi (3 jaar) vond het erg leuk om de monstertjes te zoeken, maar was na een uur wel klaar met wandelen. Beide dames vonden het maisdoolhof erg leuk maar hadden dus eigenlijk nog langer nodig om alle monstertjes te vinden.

Overige info

Het maisdoolhof kost โ‚ฌ 5,- per kind (volwassenen mogen gratis mee) inclusief de speurpuzzel voor in het maisdoolhof, een doosje kleurtjes, ranja, een waterijsje en een leuke verrassing naar keuze! Het maisdoolhof is leuk voor kinderen van ongeveer 3 tot ongeveer 11 jaar. De puzzels zijn op deze leeftijdscategorie gericht. Een kinderwagen kan en mag mee het doolhof in, maar zeker in het begin is het pad nog erg hobbelig en zal het niet makkelijk zijn. Ik raad het persoonlijk dan ook niet aan. En als laatste tip, maisbladen zijn erg scherp! Zorg ervoor dat de kinderen hier dan ook vanaf blijven. Als je gewoon door het maisdoolhof heen loopt en af en toe per ongeluk een blad raakt dan is er niks aan de hand, maar als je de bladeren vastpakt dan kan je je lelijk snijdenโ€ฆ

O ja en het maisdoolhof staat bij De Brandevoortse Hoeve, Medevoort 23 te Helmond en is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.