Onze plannen voor de zomervakantie

De meivakantie is nog niet voorbij, maar toch ben ik alweer na aan het denken over de zomervakantie. Wat gaan we allemaal doen in de vakantie? Ik heb gemerkt dat een vakantie best lang kan duren als je weinig plannen hebt en daarom ben ik alvast begonnen met het maken van een lijstje…

Grote kans dat wij niet weggaan in de zomervakantie. Omdat ik wel leuke dingen wil doen met de kinderen en ik eigenlijk altijd alleen met ze op pad moet, heb ik vooral voor mezelf een lijstje gemaakt. Als soort van stok achter de deur. Ik vind het namelijk minder leuk om alleen met de kindjes ergens naartoe te gaan, maar dat is natuurlijk helemaal niet eerlijk. Zij kunnen er niks aan doen dat hun papa moet werken, dus ga ik de hele vakantie maar vriendinnen en familie lastig vallen en vragen of ze met ons mee willen haha. En soms moet ik me er ook gewoon overheen zetten en wel alleen met de kindjes op pad gaan, want dat is natuurlijk ook hartstikke leuk!

Onze to do list voor de zomervakantie:

  • Blauwe bessen plukken. In Nuenen kan je zelf een mandje met bessen plukken. Aangezien de kinderen dol zijn op blauwe bessen zullen ze dit beiden wel erg leuk vinden.
  • Pluktuin Mierlo. Samen met de kindjes een mooie bos met bloemen plukken. Vooral Aukje is dol op bloemen plukken dus hoe leuk dat ze dan ook thuis in een echte vaas kunnen (in plaats van een paardenbloem in een eierdopje).
  • Kinder high tea bij Buutvrij voor de hele pot. Ik zie hier de laatste tijd veel over voorbij komen dus hier wil ik zeker naartoe. Misschien al wel voor de vakantie 🙂
  • Het gouden woud. Ook deze zie ik ineens heel veel voorbij komen. Goud zoeken op het strand, afwegen en na afloop nog lekker spelen in de speeltuin. In Liempde kan dit allemaal. Lijkt me zo leuk!
  • Pannenkoeken eten bij de Philips Fruittuin in Eindhoven. En van tevoren natuurlijk wat mooie foto’s van de meisjes proberen te maken in de boomgaard.
  • Blote voetenpad. Dit lijkt me nou zo leuk om eens een keer te doen met de kindjes.
  • De Efteling. Dit wordt traditie hoor. Elk jaar een dagje met vrienden naar de Efteling (toch Hetty?)
  • De kermis. In de zomervakantie staat ook altijd weer de kermis in Eindhoven. Elk jaar lopen we een rondje over de kermis en de meiden vinden het geweldig, dus dat doen we ook dit jaar weer gewoon.
  • Een dagje naar zee. En als ik het durf, misschien ook wel een nachtje. Lijkt me heerlijk!
  • En natuurlijk ook nog de wat meer voor de hand liggende activiteiten, zoals zwemmen, naar de speeltuin, dierentuin, lekker stuk fietsen, ons eigen maïsdoolhof en vast nog veel meer. Na de vakantie zal ik laten weten of we ook werkelijk alles hebben gedaan 🙂

Heb jij nog een leuke tip voor ons? Ik hoor het graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.