Wat de meeste mensen nog niet weten van Whatsapp

Heb jij ook zo’n hekel aan WhatsApp groepen? En dan vooral die waar je ongevraagd in wordt geknikkerd met nog 86 anderen die je niet kent. En waarin iedereen één voor één zegt of ze wel of niet kunnen komen? En met een beetje pech reageren ze nog op elkaar ook. Lees dan snel verder, want met deze tip is het voor eens en voor altijd afgelopen met de ongevraagde WhatsApp groepen en ik geef nog wat bonus tips…

Groepsberichten

Ping! Een berichtje. “S heeft de groep  ‘verjaardag S’ aangemaakt”. Vervolgens verschijnt het algemene bericht waar doorgaans de plaats en tijd in wordt aangegeven. Dan reageren alle 86 vrienden individueel. “Wij zijn erbij”. Als je aan het werk bent schrik je je zelf kapot, want binnen no time heb je 86 gemiste berichten die je dus allemaal terug gaat lezen om erachter te komen dat S zijn verjaardag viert. En dat er dus 86 mensen wel of niet bij kunnen zijn. Dit kan beter, echt. WhatsApp heeft namelijk een functie, waarbij je met één handeling, hetzelfde appje naar meerdere mensen tegelijk kunt sturen. Precies hetzelfde als in een groepsapp dus, alleen als er nu wordt gereageerd dan is dat alleen naar jou en niet naar alle 86 overige vrienden. Ideaal!

Verzendlijst

Als je Whatsapp opent op jouw telefoon, dan kom je in het scherm waarin je al je gesprekken kunt vinden. Rechts bovenin staan drie puntjes boven elkaar. Als je daarop klikt (nou ja, als je dat met je vinger aanraakt, maar dat klinkt ook zo vreemd) dan verschijnt er een menu. Bovenaan staat mijn favoriet “Nieuwe groep”. Deze kies je dus NIET! De tweede optie is Nieuwe verzendlijst. Deze kies je wel! Vervolgens kan je alle contacten aanvinken die je normaal gesproken in de groepsapp had gegooid. Als je dat hebt gedaan dan typ je het gewenste bericht en zodra je op verzenden drukt, krijgt iedereen jouw appje binnen. En het fijne is, iedereen kan reageren, zonder dat anderen het zien. Fijn hè! Er is alleen één kleine maar, staat jouw nummer niet opgeslagen in de telefoon van de ontvanger van jouw berichtje, dan krijgt diegene het appje niet binnen. Vraag me niet waarom, maar het is nou eenmaal zo. Nou kan je er over het algemeen wel vanuit gaan dat iedereen die je uitnodigt op je verjaardag, jouw nummer in zijn telefoon heeft opgeslagen, maar toch. Altijd handig om te weten.

Gesprekken vastzetten

En wist je al dat je gesprekken in Whatsapp kunt vastzetten? Soms wil je bijvoorbeeld een berichtje naar iemand sturen, maar ben je eindeloos aan het zoeken tussen alle gesprekken waar deze persoon ook alweer staat (dat krijg je van al dat ge-app 😉 ) Pin het gesprek met deze persoon dan vast bovenaan je Whatsapp lijst, dat scheelt zoekwerk. Hoe doe je dat? Ga naar je Whatsapp, waarin je al je gesprekken onder elkaar ziet staan. Houd desbetreffende chat even met je vinger vast, zodat er bovenin wat picto’s verschijnen. De punaise betekent vastzetten, als je deze selecteert staat de chat met deze persoon voortaan bovenaan. Handig!

Lettertypes

En als ik dan toch WhatsApp tips aan het geven ben dan gooi ik deze er ook gewoon tegenaan. Wist je dat je in je berichtjes ook je letters vet of cursief kunt maken? En dat je je letters zelfs door kan strepen? Hoe? Heel simpel. Voor dikgedrukte letters, begin en eindig je je zin met een sterretje *voorbeeld*. Je maakt je tekst cursief door te beginnen en te eindigen met een underscore _voorbeeld_ en voor doorgestreepte tekst begin en eindig je je zin met een golfje ~voorbeeld~. Wil je een zin zowel cursief als dikgedrukt, dan combineer je de tekens *_voorbeeld_*.  Als afsluitende tip nog even de tip dat je ook een ander lettertype kan gebruiken. Begin en eindig dan elke zin met drie hoge komma’s (geen aanhalingstekens) ˋˋˋvoorbeeldˋˋˋ.  Veel plezier met uittesten!

Kende jij al deze tips al? En vergeet ze ook vooral niet door te geven aan al je vrienden die je zonder pardon in verjaardag groepsapps gooien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.