Zou jij er iets van zeggen?

Zodra je zwanger bent, meent iedereen dat ze zich ineens met jou mogen bemoeien en dat is soms echt gruwelijk irritant. Maar zou jij er iets van zeggen als je een zwangere vrouw ziet roken, iemand vreemd ziet gaan of als je een van de volgende situaties ziet…?

Ik heb het ook weleens gehad. Ik was met vrienden in de stad en een zwangere vriendin bestelde het ene glas cola na het andere. Tijdens mijn eigen zwangerschappen dronk ik wel eens een glaasje cola, maar echt maar heel weinig omdat ik wist dat teveel cafeïne niet goed is voor de baby. Maar ja, wanneer is het teveel? En de één is daar voorzichtiger mee dan de ander. Dus ik besloot er niks van te zeggen. Er vanuit gaande dat ze zelf ook heus wel wist wat ze wel en niet mocht hebben.

Ook heb ik ooit iemand een glas rode wijn zien drinken tijdens haar zwangerschap. Ik kende haar niet en omdat het volgens mij wel algemeen bekend is dat alcohol erg slecht is voor de baby, besloot ik om me er niet mee te bemoeien. Ze zou het waarschijnlijk vast zelf ook wel weten. Vervolgens hoorde ik dat iemand anders er wel iets van zei en toen was haar reactie dat een glaasje heus geen kwaad kon. Ik ben het daar niet mee eens, maar wie ben ik om me te bemoeien met een wildvreemde? Of zie jij dat anders? Zou jij er wel iets van gezegd hebben?

Maar wat nou als je iemand ziet drinken waarvan je weet dat hij nog moet rijden. Dit is iets waar ik heel slecht tegen kan. Ik heb zelfs wel eens de sleutels van iemand afgepakt omdat hij teveel had gedronken. Werd me niet in dank afgenomen, maar dan moet je maar niet drinken voordat je gaat rijden. Of iemand zien vreemdgaan, ook zoiets. Wetende dat iemand een relatie heeft, misschien zelfs wel een gezin. Zou je dat zeggen? En dan tegen wie? De partner die nietsvermoedend thuis zit of tegen degene die vreemd gaat? Ik hoop dat ik daar nooit over na hoef te denken, maar ik weet zeker dat de vriendschap voorbij is dan. Ik weet als geen ander wat zoiets met je doet, als nietsvermoedende partner, dus ik kan dat niet zomaar voorbij laten gaan.

En jij? Zou jij er iets van zeggen als iemand die je kent vreemdgaat of juist wordt bedrogen? Of als iemand drinkt terwijl hij nog moet rijden? Of als je een zwangere vrouw iets ziet drinken of eten wat niet goed is voor de baby? Zou jij je ermee bemoeien? Of kan je nog een andere situatie bedenken?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.