35 weken zwanger: is ze gedraaid?

34 weken zwanger

Gisteren mocht ik weer naar de verloskundige. Sowieso stond er rond de 35 weken een liggingsecho op de planning dus we konden meteen kijken of onze mini inmiddels gedraaid was…

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, mijn gevoel is al die tijd goed geweest! Onze eigenwijze mini heeft de afgelopen vijf weken eigenlijk constant goed gelegen. Dus lekker met haar hoofdje naar beneden. Alleen net tijdens de vorige twee controles lag ze in stuit. Heel handig ook haha. Dus vorige week maakte ik me nog zorgen over draaipogingen en stuitbevallingen, nu ben ik weer helemaal gerust gesteld. Ze ligt nu weer goed en de kans dat ze nog draait wordt steeds kleiner. Gelukkig voel ik zelf heel goed hoe ze ligt, dus mocht ze toch draaien dan mag ik meteen contact met de verloskundige opnemen.

Verder is er tijdens de echo gekeken naar de groei van de baby ten opzichte van de 20 weken echo. Ze is keurig gegroeid en het lijkt erop dat ze ietsje groter geboren gaat worden dan de gemiddelde baby. Net zoals bij Aukje. Niet zo gek aangezien Maikel en ik beiden ook niet klein zijn. Volgens de verloskundige zag alles er keurig uit zoals in het boekje, dus dat is fijn! Ze weegt nu 2650 gram en wordt geschat op 3500 – 4000 gram bij de geboorte (Aukje woog 3830 gram).

Verder voel ik me nog redelijk hetzelfde als vorige week. De standaard kwaaltjes die bij het laatste trimester horen maar verder gaat het best goed. Vandaag nog een (extra lange) werkdag, morgen nog carnaval vieren met de kinderen en dan heb ik lekker verlof! Fijn! O ja en geen nieuwe buikfoto vandaag, maar ik heb gisteren een zwangerschapsshoot gehad dus die foto’s hou je nog tegoed!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.