Geen nieuwe bril, omdat ik borstvoeding geef????

ogen opmeten na zwangerschap“Mag ik u vragen of u borstvoeding geeft?” Toen de opticien mij gisteren deze vraag stelde stond ik wel even vreemd te kijken. En even later verliet ik de brillenwinkel weer zonder nieuwe bril…

Al tijdens mijn zwangerschap merkte ik dat ik steeds minder goed zag. Ik herkende mensen soms niet meer van een bepaalde afstand, kon de ondertitels op televisie slechter lezen en kneep steeds meer met mijn ogen. Omdat ik tijdens de zwangerschap mijn ogen niet wilde laten meten, omdat ik ergens het vermoeden had dat dat niet verstandig zou zijn, leek me nu een mooi moment. Emmi is ruim vijf maanden, tijd voor een nieuwe bril.

Gisteren was het dan zover. Ik wandelde bij de opticien naar binnen en vertelde dat ik mijn ogen wilde laten opmeten. De opticien wierp een blik op de slapende Emmi en vroeg of ik borstvoeding gaf. Waarschijnlijk keek ik op dat moment niet al te snugger uit mijn ogen, want ze begon meteen uit te leggen waarom ze het vroeg.

Door de hormonen tijdens je zwangerschap kunnen je ogen (tijdelijk) veranderen. De meeste opticiens zullen daarom ook adviseren om pas na negen maanden je ogen op te laten meten. Ze zeggen niet voor niks, negen maanden op, negen maanden af. Wanneer je borstvoeding geeft kan het zelfs nog langer duren, omdat de hormonen dan langer in je lichaam aanwezig zijn. Het is dus niet zo dat je niet mag meten, maar de kans dat het binnen enkele weken nog veranderd is aanwezig en dat zou natuurlijk zonde zijn van je nieuwe bril.

Dus mocht ik je binnenkort tegenkomen en ik herken je niet meteen, bij deze alvast mijn excuses! Ik mag pas over ruim drie maanden mijn ogen laten opmeten dus ik zal het voorlopig nog even met mijn oude bril moeten doen 😉

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.