Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Met 8 centimeter ontsluiting zat ik in de auto. Van de zenuwen pikte Maikel onderweg wat stoeprandjes mee en zo had ik 10 centimeter ontsluiting toen we bij het ziekenhuis aankwamen… De vorige keer beviel ik dus in het ziekenhuis omdat ik dat graag wilde, maar wat wil ik dit keer?

Bij mijn eerste bevalling wist ik het zeker, ik wilde in het ziekenhuis bevallen. Gewoon voor de zekerheid. Mocht er iets niet goed gaan dan zou ik al veilig in het ziekenhuis zijn en niet nog met toeters en bellen halverwege de bevalling in de ambulance hoeven. Maar toen de verloskundige bij ons thuis kwam zat ik al op 8 centimeter ontsluiting en moesten we dus snel de auto in. Heel eerlijk, had ik het op dat moment ook prima gevonden als we thuis waren gebleven. Maar we gingen naar het ziekenhuis (geboortehuis) en daar werd Aukje geboren.

Ik had een prima bevalling en kijk er ook absoluut met een goed gevoel op terug. Het was in principe niet nodig geweest om naar het ziekenhuis te gaan, maar dat had ik vooraf aangegeven dus dat was prima. Omdat de bevalling van Aukje zo vlot verliep, heb ik het gevoel dat mijn komende bevalling ook wel eens vlot zou kunnen gaan. En daarom wil ik dit keer graag thuis bevallen.

En Aukje dan? De blijft ook gewoon thuis. Zodra de bevalling begint dan bel ik mijn moeder, zij kan zich dan over Aukje ontfermen. Ik beval gewoon even in een wip en een scheet ( 😉 ) en dan kan Aukje na het opfrissen ook meteen komen kijken bij haar kersverse zusje. Dat lijkt me zo’n bijzonder moment! Nu maar hopen dat het ook allemaal zo vlot verloopt als ik hoop haha.

Ben jij thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.