Zwanger tijdens de feestdagen? Zo merkt niemand het

zwangerschap geheim houden tijdens feestdagen

“Wijntje?” Voor veel dames een onvermijdelijke vraag tijdens de feestdagen. Maar wat als je nou net hebt ontdekt dat je zwanger bent en je nog niet wilt dat de rest erachter komt? Met deze tips heeft niemand jouw zwangerschap in de gaten…

De feestdagen worden vaak met familie en vrienden doorgebracht. Een lekker hapje, diner en drankje kunnen daarbij niet ontbreken. Nou ben ik geen echte drinker, maar als ik tijdens oud en nieuw een wijntje afsla, dan gaan er meteen geruchten rond. In mijn geval niet zo erg want iedereen weet dat er hier geen kinderen meer komen, maar als je nou net een positieve zwangerschapstest in handen hebt gehad en je liever tot na de eerste echo wilt wachten met bekend maken, dan is het niet heel handig als iedereen tijdens de feestdagen al gaat vragen waarom je niets drinkt. Daarom deze tips, om je zwangerschap nog even te verbergen totdat jij het wilt vertellen.

  1. De meest gebruikte, zeg dat je aan de antibiotica zit. Wel zo handig om er dan ook even bij te bedenken waarvoor (bijvoorbeeld voor die vervelende blaasontsteking die maar niet weg wilde gaan) want als ze dat vragen en je hebt geen antwoord dan stelt deze dekmantel niet zoveel voor.
  2. Als het feestje bij jou thuis is dan kun je simpelweg je wijnglas vullen met iets anders. Denk aan dubbeldrank, Dubbelfris, of alcoholvrije wijn.
  3. Is het feestje ergens anders? Neem dan je eigen wijn mee, omdat je dat de lekkerste wijn vindt. Natuurlijk heb je thuis de inhoud van een fles alcoholvrije wijn in een lege wijnfles gegoten, zodat niemand jouw trucje door heeft.
  4. Betrek een ander bij je plan, bij voorkeur iemand die goed tegen drank kan, want diegene drinkt steeds onopvallend jouw glas bier of wijn leeg. Naast haar eigen glas natuurlijk, anders valt het op 😉
  5. Deze is eigenlijk een beetje zonde van de drank, maar je kan natuurlijk gewoon wijn aannemen en deze vervolgens steeds leeggooien tijdens een toiletbezoekje of gewoon in de wasbak in de keuken.
  6. Of je bent gewoon de BOB. Het hoeft niet moeilijk te zijn 😉

Heb jij nog een geniale aanvullende tip, dan hoor ik het graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.