Deze zwangerschap lukt het me niet om…

ootdToen ik zwanger was van Aukje had ik nergens last van, geen kwaaltjes of andere gekke dingen en ik hield me keurig aan alle regeltjes. Deze zwangerschap probeer ik dat natuurlijk ook, maar veel dingen lukken me dit keer gewoon niet zo goed…

Deze zwangerschap lukt het me niet om:

  • Elke dag twee stuks fruit te eten. Tijdens mijn eerste zwangerschap hield ik me keurig aan de schijf van vijf. Elke dag. Had ik ’s avonds bijvoorbeeld nog niet voldoende fruit gegeten, dan haalde ik dat in. En deze zwangerschap wil ik dat ook echt wel hoor, maar om de een of andere reden lukt het me gewoon niet zo goed. Op zich eet ik wel elke dag voldoende groente, maar dat fruit schiet er regelmatig bij in. *Loopt naar de keuken om een bak druiven te pakken*
  • Van de dropjes af te blijven. Volgens het voedingscentrum mag je maximaal 2-3 dropjes per dag eten als je zwanger bent. Uhm, dat lukt me niet hoor. Als ik drop eet dan zijn het er ook meteen een heleboel. Maar om te compenseren eet ik het daarna dan weer een hele week niet, zou dat schelen?
  • Volledig cafeïne vrij te drinken. Nou mag je ongeveer één glas of kop met cafeïne erin, maar tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik echt alle cola afgezworen. En nu? Nu heb ik regelmatig zin in cola! Zo vreemd, want voorheen dronk ik dat zelden tot nooit. Ik drink mijn koffie verkeerd zoveel mogelijk decafé, dus dat ene flesje cola in de week moet ook best kunnen toch?
  • Om lekker bedoelde geuren ook echt lekker te vinden. Parfum? Gatver. Wasverzachter? Alsjeblieft niet! Laatst vroeg ik me af wat er toch zo stonk bij mijn aanrecht. Ik kon het niet plaatsen. Bleek het mijn vaatdoekje te zijn. En nee die stonk niet naar vuil maar dus naar wasverzachter haha.

Heb jij je tijdens je zwangerschap keurig aan alle “regeltjes” kunnen houden?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.