Emmi’s leukste uitspraken #1

Oh ik ben dus zo’n ouder die elke dag heel hard moet lachen om de uitspraken van haar peuter, maar ze vervolgens vergeet om op te schrijven voor later. Vanaf nu ga ik het proberen bij te houden en mede doordat ik altijd alles naar mijn moeder stuur, kon ik toch alvast een eerste lijstje maken…

  1. Emmi trekt haar schoenen aan, maar het ritsje is niet helemaal open waardoor het niet zo makkelijk gaat. Mijn moeder geeft haar daarom de tip om de rits even helemaal open te doen zodat het beter gaat, waarop Emmi zegt: “Nee hoor, ik moet gewoon wat harder duwen”.
  2. Op haar konijnenpantoffels komt Emmi buiten, kijken wat papa aan het doen is. Hij zegt tegen Emmi dat ze toch niet op haar pantoffels naar buiten mag, waarop Emmi antwoordt: “Ja maar dit zijn toch konijnen, die wonen toch buiten”.
  3. Alweer een tijdje terug moest Emmi tijdens het eten een boer laten. Een van ons vroeg daarom “Emmi wat zeg je dan?” Haar antwoord? “Dank je wel”
  4. Emmi zit op de wc en oma komt haar helpen met het poetsen van haar billen. Oma zegt: “Wauw, jij had veel poepies in je buik!” Emmi begint heel hard te lachen en zegt: “Neeeeeee oma, niet in mijn buik, dat is toch niet lekker! In mijn billen!”
  5. Op televisie is een drachtige hond te zien. Emmi vraagt of het hondje ziek is, waarop ik haar zeg dat het hondje niet ziek is maar baby’s in haar buik heeft. Emmi kijkt me wat vreemd aan en vraagt vervolgens: “Heeft het hondje de baby’s opgegeten?”
  6. We zitten te eten en Emmi zegt dat haar buikje vol is. Ze stopt met eten, loopt naar de koelkast om yoghurt te pakken en zegt tegen mij: “yoghurt past nog wel in mijn buikje, dat gaat er langs”.
  7. Toen Emmi nog niet zindelijk was, wilde ze graag door papa op de grond worden verschoond. Papa wilde liever dat ze op de bank ging liggen, dus hij zei tegen Emmi “De grond doet pijn aan mijn knieën.” Waarop Emmi opstaat, naar de bank loopt en terug komt met een kussen. “Dan moet je hierop gaan zitten”.
  8. We maken wel eens zogenaamde ‘feestboterhammen’, dat zijn boterhammen in vier of zes stukjes gesneden, met op elk stukje ander beleg. Toen Emmi laatst een keer bij oma was en oma zei dat ze een feestboterham ging maken zei Emmi: “Ik hou van feestjes!”
  9. Tijdens een logeerpartijtje bij opa en oma, lag oma nog even bij Emmi in bed voor het slapen gaan. Waarop Emmi zegt: “Oma, ik vind het fijn als jij mij aait”.
  10. Tja, kind van haar moeder, ze is echt gek op kriebelen. Opa is de kriebelkoning, dus opa werd vriendelijk gezocht om Emmi te kriebelen. Opa zegt dat hij eerst even moet eten, waarop Emmi antwoordt: “Maar jij bent toch al groot?”.

Wat een heerlijk kind is het toch 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.