Zo verwijder je aardbeienvlekken uit kleding

aardbeienvlek verwijderen

“Wat voor fruit willen jullie meenemen naar school?” Elke ochtend stel ik deze vraag aan de meiden en de helft van de tijd roepen ze terug dat ze aardbeien mee willen nemen. Ik snap het ook wel, aardbeien zijn ook erg lekker. Alleen geven ze zo’n vervelende vlekken. Maar nu heb ik een hack waarmee die vlekken binnen een paar seconden weer weg zijn!

Aardbeien

Onze meiden zijn dol op fruit. Appels, peren, bananen, druiven, mandarijnen, blauwe bessen, meloen en niet te vergeten, aardbeien. En dan het liefste natuurlijk onze eigen geteelde aardbeien. Ze zijn heerlijk zoet en dus prima zonder suiker te eten en we hebben er gelukkig altijd genoeg in huis. Zowel Aukje als Emmi zijn gek op aardbeien, dus er gaan hier stiekem best wat bakjes doorheen. Meestal gewoon gesneden in hun fruitbakje voor school, maar in de weekenden gaan ze ook lekker door de smoothie.

Aardbeievlekken

In het begin was ik altijd erg voorzichtig met aardbeien en toen de kinderen kleiner waren deed ik ze dan ook altijd een grote slabber om. Ik dacht namelijk dat ik eventuele vlekken niet of nauwelijks uit hun kleding zou krijgen. Ik weet eigenlijk niet hoe ik hierbij kwam, misschien heb ik het er een keer uit proberen te wassen, zonder resultaat. Of misschien had ik het gewoon van horen zeggen. Totdat ik ergens opeens deze hack hoorde. Ik wilde het natuurlijk eerst zelf even testen en het werkte zowaar!

aardbeienvlekken

Aardbeienvlek verwijderen

Vlekken verwijderen was nog nooit zo makkelijk! Span het stuk stof waar de vlek in zit over een kopje. Kook wat water en giet dit vervolgens over de strakgespannen stof. Je zult het misschien niet geloven maar de vlek verdwijnt terwijl je ernaar kijkt! Als dit toch eens bij alle vlekken zou werken! Dus voortaan geen gedoe meer met slabbers, theedoeken of andere bescherming. Gewoon lekker genieten van de aardbeien en die vlekken komen later wel!

aardbeienvlek verwijderen

Het lijkt zo eigenlijk wel op een slechte reclame haha, maar dat is het dus echt niet. Gewoon een simpel huisvrouwentipje die ik je niet wilde onthouden. Succes en geniet van de aardbeien deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.