Het resultaat na 1 maand sporten

voor het eerst in de sportschool

“Lekker gesport?” Ik moet toegeven dat ik deze vraag nog niet positief kan beantwoorden, maar ik houd vol. Ik zette begin februari voor het eerst een stap in de sportschool en sindsdien ga ik braaf twee keer per week. Vandaag vertel ik wat ik tot nu toe gedaan heb en hoe dat ging.

De eerste maand

Al eerder schreef ik hoe ik met een list 😉 de sportschool binnen ben gekletst. Ik schreef mezelf in en een maand later mocht ik dan beginnen. Ik wilde vooral mijn spieren trainen, in verband met mijn hypermobiliteit, maar daarnaast natuurlijk ook wat strakker in mijn vel komen. Ik bedoel, als ik er dan toch ben ;-). Inmiddels ben ik een maand verder en heb ik mijn tweede krachtmeting gehad.

eGym

Ik doe twee keer in de week eGym, een parcours van tien apparaten die volledig zijn afgestemd op mijn conditie en wensen. Na elke zes trainingen krijg je een fittest waarnaar eGym automatisch het sportprogramma aanpast zodat je je conditie blijft verbeteren. Ik ben met het hele programma ongeveer drie kwartier bezig, dus warming-up en twee keer het parcours. Over een tijdje wil ik dit misschien wat uitbreiden met nog een half uur cardio erbij, maar voor nu ben ik al blij dat ik dit twee keer per week haal.

Appeltje eitje

Voordat ik kon beginnen deed ik eerst bij elk apparaat een krachtmeting. Je geeft dan al je kracht en zo kijkt het apparaat wat je aan kan. Dit wordt allemaal geregistreerd en zo train je op je eigen niveau. Ik draag tijdens het trainen een armband die de apparaten scannen en zo wordt alles automatisch ingesteld. De eerste zes trainingen had ik tijdens het trainen zelf niet het idee dat ik alles uit mezelf haalde. Ik voelde wel dat ik wat deed wat ik niet gewend was, maar het ging me vrij makkelijk af. Er waren vier apparaten waarbij ik het iets moeilijker had, maar spierpijn had ik geen enkele keer. Ik had dus ook niet het idee dat er echt iets gebeurde.

Reguliere training en negatieve training

Na zes trainingen krijg je een nieuwe krachtmeting en daarna ga je zogenaamd ‘negatief’ trainen. Dus in plaats van dat je het gewicht wegduwt, krijg je het gewicht als het ware terug. Dit heb ik nu twee trainingen gedaan en ik moet zeggen dat ik dit wel fijner vind. Ik heb meer het idee dat ik echt iets doe en heb het ook wat zwaarder. Ben heel benieuwd naar de voortgang over nog eens vier trainingen. Gelukkig zag ik aan de krachtmeting dat er tijdens de eerste zes trainingen ook wel degelijk iets was gebeurd:

De eerste resultaten

1e meting (in kg)2e meting (in kg)
Leg press120151,46
Rotator links/rechts14/1223,81/24,56
Leg extension5666,78
Abdominal crunch3038,45
Back extension3343,47
Leg curl2033,96
Chest press3634,57
Seated row4456,74
Lat pulldown3850,34
Shoulder press2533,12

Ik weet het, het is echt totaal niks waar ik mee train, maar je moet ergens beginnen toch? En het feit dat mijn biologische leeftijd (gemeten volgens mijn maximale kracht) drie jaar hoger ligt dan mijn werkelijke leeftijd zegt ook wel genoeg. Werk aan de winkel dus ;-). Maar ontzettend fijn om te zien dat ik bij bijna alle apparaten vooruit ben gegaan in kracht. Op naar de volgende krachtmeting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.