Pretty Curly Girl review

pretty curly girl

Krullen, either you love them or you hate them. Ik ben team love, zonder twijfel. Maar die liefde is wel gegroeid sinds ik de producten van Pretty Curly Girl heb ontdekt!

Pretty Curly Girl

Alweer ruim een jaar geleden kreeg ik een mailtje van Hanan, eigenaresse van de Pretty Curly Girl producten met de vraag of ik haar producten zou willen testen. Op dat moment verzorgde ik mijn haar al ruim anderhalf jaar volgens de Curly Girl Methode, maar alle krullenbollen zullen herkennen dat je altijd nieuwsgierig bent naar het resultaat met andere producten en dat het een uitdaging is om te kijken of er nog beter resultaat haalbaar is. Ik zei dus met alle liefde ja en de volgende dag had ik het pakketje al in huis!

Pretty Curly Girl

Shampoos

In het assortiment van Pretty Curly Girl zitten inmiddels twee shampoos. Of eigenlijk drie, het is maar net hoe je het bekijkt. Ze hebben een final wash, de zogenaamde Reset Shampoo. Een co-wash, de Peppermint Fresh co-wash en een “gewone” shampoo, de Peppermint shampoo. Ik zet “gewone” hier bewust tussen twee haakjes, want deze shampoo is alles behalve gewoon te noemen. In alle eerlijkheid, in de tweeëneenhalfjaar tijd dat ik CG producten gebruik heb ik nog nooit zo’n fijne shampoo gevonden.

De Peppermint shampoo zit verpakt in een pot, wat ik in de eerste instantie opvallend vond. Al snel merkte ik waarom, de shampoo is behoorlijk dik van structuur en je hebt er echt maar een klein beetje van nodig. Wanneer je de shampoo over je hoofdhuid verdeeld en vervolgens je hoofdhuid masseert met de hoofdhuidborstel, gaat de shampoo heerlijk schuimen, love it! Maar wat ik nog het allerfijnste vind is dat mijn hoofdhuid heerlijk gaat tintelen na het gebruik van deze shampoo. Dit verhoogt de bloedcirculatie en dat zorgt weer voor een gezondere omgeving voor haargroei.

pretty curly girl

Conditioner

De Bye Bye Tangles en Knots Conditioner is een conditioner die je volgens Pretty Curly Girl zelf op verschillende manieren kunt gebruiken. Om te ontklitten (zonde, als je het mij vraagt), als korte treatment (love it!) of als leave in (ik ben gek op de andere leave in van dit merk, maar een mooie optie als je niet beide producten aan wilt schaffen).

Het product is heerlijk dik, niet waterig, geeft een lekkere slip, proteïnevrij, is avocadogroen van kleur en ruikt heerlijk (en verrassend) fris! Je voelt meteen dat de conditioner heerlijk voedend is waardoor ik hem dus ook echt alleen gebruik als treatment. Om te ontklitten gebruik ik wel minder fijne conditioners.

Ik gebruik de Bye Bye Tangles and Knots Conditioner wanneer ik merk dat mijn haar behoefte heeft aan wat extra’s, maar ik geen tijd heb om een uur met een masker rond te lopen. Ik verdeel de conditioner dan over mijn haar, kam het door met een grove kam zodat het product goed wordt verdeeld en ga dan verder met mijn doucheroutine (lees: benen scheren enzo) Als ik klaar ben, spoel ik de conditioner uit en ga ik verder met mijn normale routine.

Leave in

De Extra Loving Leave in ruikt ook al zo lekker! Hij is proteïnevrij en verrijkt met shea butter, lijnzaad en amandelolie. Je hebt er maar een klein beetje van nodig. Wanneer je je conditioner hebt uitgespoeld verdeel je een klein beetje van de leave in over de lengtes van je haren (dus niet op je hoofdhuid). Ik kam de leave in altijd nog even door met een grove kam zodat het echt goed wordt verdeeld en daarna knijp ik de krul er, ondersteboven, weer lekker in. Daarna kan je verder met je stylingroutine. Omdat ik de leave in zelf gebruik als in nog onder de douche sta, zet ik na de squish to condish (het knijpen) altijd even een badmuts op (wetplop), zodat ik mezelf rustig af kan drogen zonder druppelende haren.

Pretty Curly Girl

Serum

Het Bye Bye Frizz Serum is ook op verschillende manieren te gebruiken. Om je leave in mee te sealen, om je cast mee uit te scrunchen of om mee te refeshen op de dagen na het wassen. Zelf gebruik ik het serum het liefste na de leave in en voor de gel.

Gel

Sinds kort heeft het Magical Flaxseed Gel er een zusje bij, het Falxseed Styling Serum. De gel heet met een reden “magical” want wauw, dit product is echt magisch! Deze gel doet dus echt wonderen voor mijn haar. Hij geeft een cast waar je u tegen zegt en eigenlijk het enige nadeeltje wat ik kan bedenken is dat mijn haar wel een langere droogtijd heeft wanneer ik deze gel gebruik. Maar het eindresultaat is geweldig.

Het Flaxseed Styling Serum schijnt hetzelfde mooie eindresultaat te geven, maar zonder de harde cast. Deze ga ik dus zeker binnenkort ook nog proberen want ik ben heel benieuwd naar wat dit met mijn haar doet!

Wasdag

Nou heb ik ook heus wel goede haardagen met andere producten, maar wanneer ik bijvoorbeeld ergens naartoe ga en ik wil zeker weten dat mijn haar goed zit, dan gebruik ik Pretty Curly Girl. Ik hou van de geur en de gelcast is ontzettend makkelijk uit te crunshen (scrunch out the crunch) waardoor het resultaat zachte, veerkrachtige krullen zijn. Ik moet er altijd even aan wennen dat mijn haar op wasdag zo kort lijkt, maar dat is gewoon een teken dat het ontzettend goed krult, daardoor lijkt het korter.

De dagen na het wassen

Sinds ik deze producten gebruik kan ik ook dagen vooruit zonder refresh. Ik slaap altijd met los haar op een satijnen kussensloop, en zo hoef ik ongeveer drie dagen niks meer aan mijn haar te doen na het wassen. Bij het douchen zet ik dan een badmuts op, zodat ik geen extra pluis krijg van het vocht en de spetters.

Mijn mening

Ik had al veel over de producten van Pretty Curly Girl voorbij zien komen dus ik was ontzettend benieuwd naar wat het voor mijn haar zou doen. Ondanks dat mijn haar wel wat proteïne kan gebruiken, werkt deze proteïnevrije lijn erg goed bij mij. Meestal gebruik ik een deepco met proteïne maar je kunt er ook voor kiezen om los proteïne toe te voegen. mocht dat nodig zijn.

Mocht je de producten graag willen gebruiken, bestel dan eerst de minivarianten, zodat je niet de volle mep betaalt voor iets waarvan je nog niet weet wat je ervan vindt. En als je twijfelt over welke producten echt onmisbaar zijn in je collectie, maar je wilt liever niet de hele lijn aanschaffen, dan zou ik zeggen, koop de Peppermint shampoo en de Magical Flaxseedgel . Twee absolute toppers wat mij betreft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.