Pretty Curly Girl review

pretty curly girl

Woehoe, deze bofkont kreeg weer een nieuw setje krullenspullen om te testen en zonder al teveel te verklappen, de linker foto is voor het wassen en de rechter is erna…

Pretty Curly Girl

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Hanan, eigenaresse van de Pretty Curly Girl producten met de vraag of ik haar producten zou willen testen. Inmiddels ben ik al ruim anderhalf jaar CG (verzorg ik mijn haar al anderhalf jaar volgens de Curly Girl Methode) maar alle krullenbollen zullen herkennen dat je altijd nieuwsgierig bent naar het resultaat met andere producten en dat het een uitdaging is om te kijken of er nog beter resultaat haalbaar is. Ik zei dus met alle liefde ja en de volgende dag had ik het pakketje al in huis!

Pretty Curly Girl

Voor het wassen

Vorige week was het dan zover, mijn haar moest worden gewassen en ik nam uitgebreid de tijd om de Pretty Curly Girl producten eens te testen. Ik had mijn haren al een paar dagen niet gewassen, ook niet met conditioner en had het de laatste twee dagen met een klem vast gehad. Op de linker foto lijkt het wel mee te vallen, maar zodra ik de klem uit mijn haar haalde zie je (rechts) dat mijn haar wel wat liefde kon gebruiken.

Wassen

Van Pretty Girly Girl kreeg ik een reset shampoo opgestuurd, maar omdat dat een final wash is en mijn haar geen final wash nodig had, heb ik de shampoo nog niet gebruikt. Na mijn volgende bezoek aan de kapper zal ik hem gebruiken en deze review aanvullen. Ik heb mijn haar hier gespoeld met appelazijn (review volgt!), daarna een deepco in laten trekken en na het uitspoelen heb ik de leave in van Pretty Curly Girl gebruikt.

Extra Loving Leave in

De leave in ruikt erg lekker! Hij is proteïnevrij en verrijkt met shea butter, lijnzaad en amandelolie. Je hebt er maar een beetje van nodig, ik heb het nog onder de douche over de lengtes van mijn haren verdeeld. Daarna heb ik mijn haar met een afrokam doorgekamd om de leave in goed te verdelen. Na het kammen ben in met mijn hoofd ondersteboven gaan hangen en heb ik de krul er weer even goed ingeknepen. Dit allemaal nog steeds onder de douche, op kletsnat haar. Na de squich to condish (het knijpen) heb ik een badmuts op gezet zodat mijn haar niet meer drupte en ik mezelf rustig af kon drogen.

Pretty Curly Girl

Magical Flaxseed Gel

Eenmaal droog en aangekleed was het tijd om verder te gaan met mijn haar. Ik ben boven de badkuip gaan hangen en heb de badmuts afgedaan. Mijn haar was nog nat genoeg, dus tijd voor de Magical Flaxseed Gel. Bij budget gels ben ik het gewend om handenvol gel te gebruiken, dat is hier absoluut niet nodig! Ik heb mijn haren eerst naar links gegooid, een hoeveelheid gel ter grootte van een twee euromunt over mijn handen verdeeld en dit met behulp van praying hands aangebracht. Daarna weer squish to condish om de krul er weer lekker in te knijpen. Aan de andere kant heb ik hetzelfde gedaan. Na het diffusen (föhnen met een diffuser) heb ik de laatste 20% aan de lucht laten drogen. Zoals je op de linker foto ziet, kreeg ik een hele goede cast van de gel! Vier uur later zag mijn haar er nog nat uit, maar dat was gelukkig alleen de cast. Nadat ik de cast eruit had geknepen was ik blij verrast, wat een mooi resultaat (de rechter foto)!

Pretty Curly Girl

Het resultaat op wasdag

De gelcast is ontzettend makkelijk uit te crunshen (scrunch out the crunch) en het resultaat zijn zachte, veerkrachtige krullen. Ik moet er altijd even aan wennen dat mijn haar op wasdag zo kort lijkt, maar dat is gewoon een teken dat het ontzettend goed krult, daardoor lijkt het korter. Maar dit is dus het resultaat met slechts twee producten, Pretty Curly Girl Leave In en Pretty Curly Girl Flaxseed Gel.

Pretty Curly Girl

Dag 2

Na het slapen op een satijnen kussensloop, werd ik wakker met nog steeds een mooie bos krullen. Links was het resultaat na het wassen, rechts een dag later, zonder dat ik er ook maar iets aan heb gedaan. Als ik niet van plan ben om iets aan mijn haren te gaan doen, zet ik een douchemuts op tijdens het douchen. Dat voorkomt extra pluis door het vocht en de spetters.

Pretty Curly Girl

Dag 4

Dag 3 had ik mijn haar, vanwege praktische redenen, vast, waardoor het op dag 4 wel een refresh kon gebruiken. Nou ben ik normaal gesproken niet zo van de refresh, misschien omdat ik te voorzichtig ben en daardoor nog steeds niet de ideale manier heb gevonden, maar om een complete review te kunnen schrijven ben ik dus toch voor een natte refresh gegaan. Ik heb mijn haar nat gespoten met alleen water. Bovenop heb ik het pluis zoveel mogelijk gladgestreken. Vervolgens heb ik een klein beetje Bye Bye Frizz Serum over mijn handen verdeeld en daarmee de krullen weer flink in mijn haar geknepen. Even diffusen en de rest aan de lucht laten drogen.

Ondanks dat ik geen extra gel heb gebruikt, werd door het water de Flaxseed Gel toch weer geactiveerd waardoor ik weer een lichte cast kreeg. Zoals je op de foto’s kunt zien is mijn krul is na de scrunch out the crunch iets verder uitgezakt dan op wasdag, maar nog steeds is er een mooie gedefinieerde krul zichtbaar. En dat op dag 4!

Pretty Curly Girl

Mijn mening

Ik had al veel over de producten van Pretty Curly Girl voorbij zien komen dus ik was ontzettend benieuwd naar wat het voor mijn haar zou doen. Ondanks dat mijn haar wel wat proteïne kan gebruiken, werkte deze proteïnevrije lijn erg goed bij mij. Ik had er vooraf wel rekening mee gehouden, door een deep-co met proteïne te nemen. De Leave In was erg fijn in gebruik en in combinatie met de Flaxseed Gel gaf het een erg mooi resultaat. Het Serum was voor mij niet echt van toegevoegde waarde, maar ik denk dat dat komt doordat het glycerine bevat en dat mijn haar daar niet perse blij van wordt. De Flaxseed Gel heeft mij het meest verrast en ik blijf deze dan ook absoluut gebruiken. Wat mij betreft zijn de Leave In en Flaxseed Gel dus echte aanraders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.