De Curly Girl Methode light versie *

Curly Girl Methode makkelijk

“Charlotte, ik vind de Curly Girl Methode zoveel gedoe, maar ik wil wel graag mijn haar goed verzorgen, is er ook een soort light CG versie, waarbij ik niet zoveel dingen in mijn haar hoef te doen?” Jazeker is er die, niet het gedoe en de tijd die het kost, wel de juiste producten…

Doe wat bij  jou past

Er zijn ontzettend veel vrouwen die stoppen met de Curly Girl Methode omdat ze het teveel gedoe vinden. Het kost teveel tijd of is te ingewikkeld en dat is het lang niet iedereen waard. Helemaal prima natuurlijk! Ik ben een groot voorstander van de CG methode naar je eigen hand zetten, dat betekent dus, doen wat voor jou werkt! Dus heb jij geen zin om Appelazijnspoelingen te doen, te scrunchen tot je een ons weegt en als kabouter Plop door het huis te lopen om vervolgens nog te moeten zoeken welke föhns wel en niet geschikt zijn 😉 doe dat dan ook vooral niet en wellicht deze korte versie wel wat voor jou.

De juiste producten

De belangrijkste tip die ik mee wil geven is, gebruik de juiste producten. In dit geval dus CG producten. Heb je geen zin in gel, glijmiddel en föhnen, dan doe je dat niet. Als je de juiste producten voor je haar gebruikt dan ben je al heel goed bezig. Uiteindelijk gaat het erom dat jijzelf tevreden bent met het resultaat. Probeer dan ook niet teveel naar andere krullenbollen te kijken en jouw eigen haar daarmee te vergelijken, dat is gewoon niet realistisch.

1x per week shampoo

Houd als wasschema aan om je haar maximaal één keer per week te wassen met een CG shampoo. Mijn advies is wel om na shampoo altijd een haarmasker in te laten trekken (let op, niet alle haarmaskers zijn CG). Met een shampoo strip je als het ware je haar, het voelt dan vaak ook erg stug, dus hierna kan het wel wat extra voeding gebruiken. Met een masker geef je die voeding weer terug. Geen zin of tijd om het masker lang in te laten trekken? Kijk gewoon wat lukt. Tien minuten is altijd nog beter dan niks.

Conditioner (co-wash)

Wil je je haar vaker wassen? Kijk dan of je een fijne conditioner kunt vinden waarmee je je haar kunt wassen. Zo spoel je je haar wel lekker uit maar geef je het meteen ook wat voeding. Als ik drie keer per week sport, dan was ik dus ook drie keer in de week mijn haar. Eén keer met shampoo en twee keer met conditioner. Je kunt er bij conditioner ook voor kiezen om hem niet helemaal uit te spoelen, dan gebruik je hem meteen als leave in en blijft je haar ook gedurende de dag gevoed.

Geen gedoe

En tot slot, laat het gedoe achterwege. Kies producten uit die jij fijn vindt, en kijk vooral wat jij zelf wel en niet wilt. Wil jij na het wassen niks in je haar doen, dan doe je dat niet. Wil je wel wat mousse gebruiken, dan zoek je er eentje uit die jou fijn lijkt. Geen zin om te diffusen? Dan laat je jouw haar aan de lucht laten drogen. Toch af en toe de krultang gebruiken? Gewoon doen. Zo simpel is het. Misschien bevalt de Curly Girl Methode light je wel zo goed, dat je over een tijdje vanzelf wat uit wilt breiden, dat kan dan altijd nog. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.