CG shampoobar tips

CG shampoobar

Shampoobars worden steeds hipper. Ze zijn zuiniger in gebruikt en ook nog eens beter voor het milieu. Maar sinds de Nature Box shampoobars niet meer CG zijn, zijn er een heleboel Curly Girls in paniek. Wat nu? Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg andere CG shampoobars te vinden!

Wat is een shampoobar eigenlijk en hoe werkt het?

Een shampoobar is eigenlijk gewoon een stuk zeep om je haar mee te wassen. Shampoo zonder plastic fles er omheen. Een shampoobar staat ongeveer gelijk aan drie flessen shampoo en daarmee kun je gemiddeld wel 80 keer je haren wassen. Hoe? Heel simpel. Maak je haren goed nat en maak vervolgens de shampoobar nat. Heb je dun of kort haar, dan kan je met je handen voldoende “schuim” van je shampoobar verzamelen om vervolgens de bar weg te leggen en zo je haren te wassen. Heb je meer en dikker haar, dan kan je ook lekker met de shampoobar over je hoofdhuid gaan en zo de shampoo in je haar masseren. Even lekker inmasseren op je hoofdhuid, uitspoelen en klaar!

CG shampoobar

Dat een shampoobar beter is voor het milieu is dus wel duidelijk, maar is het ook beter voor je haar? En vooral ook voor krullen? De shampoobars van Nature Box waren voorheen altijd CG, helaas vonden ze dat ze er een sulfaat aan toe moesten voegen, waardoor ze nu lekker schuimen tijdens gebruik. Allemaal leuk en aardig, maar hierdoor zijn ze niet meer CG. Maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven! De shampoobars die schuingedrukt staan met een sterretje erachter bevatten proteïne, de shampoobars zonder sterretje zijn zonder proteïne.

Zoals ik al zei, keuze genoeg toch? Succes met het kiezen van een fijne shampoobar en mocht je nog aanvullende tips hebben dan hoor ik ze natuurlijk weer graag!

Lees ook: Curly Girl Producten die bij Kruidvat te koop zijn

Lees ook: Curly Girl Producten die bij HEMA te koop zijn

Lees ook: Beginnen met de Curly Girl Methode

Lees ook: Mijn krullen essentials

Lees ook: Curly Girl Methode bij kinderen

Lees ook: Glijmiddel in je haar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.