CG Haarlak tips

cg haarlak

“Is er ook CG haarlak?” Echt je wilt niet weten hoe vaak ik deze vraag krijg. Waarom is me echt een grote vraag, ik begrijp echt het nut van haarlak bij krullen niet, maar ik heb toch even mijn best gedaan om de beste opties op een rijtje te zetten 😉

Haarlak

Geen idee waarom, maar blijkbaar is de vraag naar een CG haarlak erg groot. Ik ben van mening dat je, wanneer je de juiste producten en technieken gebruikt, geen haarlak nodig hebt. Maar wie ben ik? 😉 Blijkbaar is er toch behoefte aan, maar het vinden van een echte CG haarlak is nogal gecompliceerd. De droge haarlak, zoals de meeste mensen kennen, is gewoon niet CG. Dat komt door de uitdrogende alcohol die hierin zit. Gelukkig zijn er wel een heleboel alternatieven en sprays die in de buurt komen!

CG haarlak

Zelf gebruik ik de sprays geen van allen, maar ik heb positieve dingen gehoord over de eerste drie. Al is de Nivea het goedkoopste en makkelijkste verkrijgbaar, dus waarschijnlijk ook de moeite waard om eens te proberen. Waarschijnlijk zullen al deze sprays anders zijn dan je gewend bent van je “niet-CG haarlak”, maar gun jezelf en je haar even de tijd om eraan te wennen en dan komt het vast goed.

Diy

En voor wie er niet vies is van een DIY op zijn tijd, je kunt er ook altijd nog voor kiezen om zelf haarlak te maken. Je hebt er alleen maar water en suiker voor nodig en een sprayfles om het in te doen. Breng 150 ml water aan de kook en voeg er vervolgens drie theelepels suiker aan toe. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en laat het mengsel vevolgens afkoelen. Wanneer het is afgekoeld, giet je het in een sprayflesje en je haarlak is klaar.

Lees ook: Curly Girl Producten die bij Kruidvat te koop zijn

Lees ook: Geef je haar een boost met rijstwater

Lees ook: Beginnen met de Curly Girl Methode

Lees ook: Appelazijn spoeling voor je haar – ACV rinse

Lees ook: CG Zilvershampoo tips

Lees ook: Glijmiddel in je haar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.