Appelazijn spoeling voor je haar – ACV Rinse

appelazijn spoeling

Wil jij jouw haren wat extra liefde geven nu alle kappers zijn gesloten? Denk aan heerlijk zachte, glanzende haren en extra verzorging voor je hoofdhuid? Dan is een appelazijn spoeling zeker iets voor jou!

Een slechte hoofdhuid

Al jaren heb ik last van mijn hoofdhuid. Verschillende keren ben ik daarvoor bij de huisarts geweest en elke keer kreeg ik een speciale shampoo, waarmee het probleem inderdaad verdween. Helaas kwam het steeds na een tijdje gewoon weer terug, dus toen ik tijdje terug het advies kreeg om eens een appelazijn spoeling te proberen, ook wel een ACV rinse (apple cider vinegar) genoemd, werd ik nieuwsgierig. Ik deed wat research, kocht een fles appelazijn en ging aan de slag.

Wat doet een appelazijn spoeling?

  • Maakt je haar zachter en is dus een natuurlijke conditioner
  • Kalmeert je hoofdhuid, doordat het de natuurlijke pH waarde in balans houdt
  • Sluit je haarschubben, waardoor je haar meer zal gaan glanzen
  • Houdt je geverfde haarkleur langer intact
  • Stimuleert haargroei, doordat het inmasseren de bloedsomloop van je hoofdhuid verbeterd
  • Verwijdert build up (de opeenhoping van producten op je haar, wanneer je niet of weinig met shampoo wast)

Appelazijn kopen

Waar je op moet letten als je zelf een appelazijn spoeling wilt proberen, is dat je troebele appelazijn koopt. Ik kocht zelf de biologische, ongefilterde appelazijn van Holland en Barrett, deze variant wordt bij de Curly Girls het meeste gebruikt. Overigens ook bij verschillende webshops te koop dus je hoeft er de deur niet voor uit 😉

appelazijn spoeling

Hoe gebruik ik het?

Op internet zijn er verschillende recepten te vinden, maar het allerbelangrijkste is dat je de azijn heel erg goed verdund met water. Zelf doe ik 600 ml lauw water in een maatbeker, daar doe ik 3 eetlepels appelazijn bij en dat roer ik goed door. Je kan ervoor kiezen om eerst je haar te wassen (met een cg shampoo), ik vind dat zelf niet altijd nodig en breng het vaak ook gewoon op droog haar aan.

Ik ga boven een grote kom hangen, met mijn haar in de kom. Dan giet ik de appelazijnspoeling langzaam over mijn hoofd. Ik masseer het goed in op mijn hoofdhuid. Is de kan leeg, dan giet ik de appelazijn weer terug in de maatbeker en herhaal ik het dezelfde handeling. Zo blijf ik het mengsel over mijn hoofd gieten totdat ik zeker weet dat ik overal ben geweest en dat mijn hele haar doordrenkt is met de appelazijn spoeling. Ik zet een douchemuts op, wikkel daar een handdoek omheen en laat het vijf minuten intrekken.

Na de appelazijn spoeling

Na vijf minuten spoel ik mijn haar goed uit en breng ik een deepco (haarmasker) aan. Deze laat ik nog een half uur tot 45 minuten intrekken voordat ik ook deze uitspoel. Tot slot style en droog ik mijn haar zoals gebruikelijk. Het resultaat? Heerlijk glanzende en zachte krullen!

Overige vragen

Zijn mijn klachten m.b.t. mijn hoofdhuid weg? Nee, dat niet. Helaas is het in mijn geval geen oplossing, maar ik krijg er wel heerlijk zachte haren van, dus blijf de appelazijn spoeling zeker eens per twee weken ongeveer herhalen.

Er zijn mensen die de geur vreselijk vinden, ik kan het goed hebben en het is misschien fijn om te weten dat je helemaal niks meer van de geur ruikt zodra je haar weer helemaal droog is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.