15 Tips om meer volume in krullen te krijgen

volume in krullen

Ik ben gezegend met een volle bos krullen. Aan volume geen gebrek en daar ben ik dan ook erg blij mee. Toch zijn er ook een aantal tips die je kunnen helpen om wat meer volume in je krullen te krijgen…

 1. Het diffusen van je haar is misschien wel de meest voor de hand liggende tip om meer volume in krullen te krijgen. Het verschil met wanneer ik mijn haar aan de lucht laten drogen is echt enorm. Sowieso krult het beter na het diffusen, maar het krijgt ook absoluut twee keer zoveel volume.
 2. Nog niet voldoende? Diffuse dan ondersteboven. Iets wat ik al jaren doe, ik weet eigenlijk niet beter. Naast ondersteboven diffuus ik ook van links naar rechts, het zou bijna een carnavalskraker kunnen worden 😉
 3. Een tip van Nikita van Curlykiet, je haar diffusen tijdens SOTC. Oftewel, wanneer je haar 100% droog is, scrunch (= knijp) je de cast (= hardgeworden gel) uit je haar. Wil je extra volume, diffuse je krullen dan terwijl je dit doet. Extra volume gegarandeerd!
 4. Ook heel belangrijk, een goede knipbeurt! Een kapper die ervaring heeft met krullen weet precies hoe jouw krullen het beste uitkomen en hoe je ook de meeste volume blijft houden. Zo vind ik de CC kniptechniek helemaal super, hierbij blijft je haar zo vol mogelijk en dat is toch wat we allemaal het liefste willen?
 5. Het kan ook zijn dat je te zware producten gebruikt voor jouw haartype. Te zware producten verzwaren je haar, waardoor de krul eruit wordt getrokken en je dus je krul en volume verliest. Zeker als wavy is het erg belangrijk om lichte producten te gebruiken.
 6. Misschien gebruik je wel de juiste producten, maar heb je last van build up en wordt je haar daardoor zwaar. Zeker wanneer je normaal wel een volle bos krullen hebt en het ineens niet meer wil lukken, is het de moeite waard om je haar eens goed te reinigen. Dat kan door een nieuwe final wash of een ACV rinse. Je build up verdwijnt en je haar wordt weer lichter en volumineuzer.
 7. Dan heb je ook nog verschillende technieken die ervoor zorgen dat je meer volume in je haar krijgt. Sowieso is het ondersteboven wassen en stylen van je haar, daar een belangrijke van. Dat kan je bijvoorbeeld doen door je haar in de wasbak te wassen, dan hang je al automatisch ondersteboven.
 8. Ga voor het aanbrengen van de leave in, even goed met je vingertoppen over je hoofdhuid heen. “Shake your roots”. Zo zorg je dat je haar niet plat tegen je hoofdhuid aangeplakt blijft zitten. Ditzelfde doe ik trouwens ook nadat ik de cast uit mijn haar heb gescruncht.
 9. Kam je haar na het aanbrengen van de leave in ook even ondersteboven door met een grove kam. Zo sla je twee vliegen in één klap, je verdeelt de leave in goed over je haar en doordat je van je hoofdhuid af kamt, creëer je meer volume.
 10. Gebruik je een stylingbrush voor mooiere clumps? Kam je haren dan niet gewoon van boven naar beneden, maar kam juist van je hoofdhuid af. Pak steeds een pluk haar, zet je borstel tegen je hoofdhuid aan, aan de onderkant van je pluk haar, en kan zo naar boven toe, van je hoofdhuid af. Zo ga je pluk voor pluk door totdat je alle plukken haar hebt gehad.
 11. Dan heb je ook nog verschillende technieken die ervoor kunnen zorgen dat je meer volume krijgt. Zoals bijvoorbeeld de Smasters techniek. Hierbij breng je een nieuw stylingsproduct aan, wanneer je haar voor 80% droog is. Gebruik je bijvoorbeeld een gel na je leave in? Diffuse je haar dan voor zo’n 80% droog en breng dan nog heel voorzichtig een mousse aan. Ga verder met diffusen en je zult meer volume en definitie krijgen.
 12. Ook door je haar te ploppen kan je meer volume krijgen. Ik plop mijn haar zelf niet, maar er zijn ontzettend veel curlys die erbij zweren. Ploppen is eigenlijk niks anders dan je haar in een t-shirt vouwen en het zo een bepaalde tijd in het shirt op je hoofd laten zitten. Je kunt dit doen op wasdag, voor het diffusen, maar ook als refresh bijvoorbeeld.
 13. Rootclipping is nog zo’n techniek voor extra volume. De naam zegt het eigenlijk al, je zeg hierbij je roots (het begin van je haren) vast met clipjes tijdens het drogen. Zo worden je haren bij je roots opgetild en heb je dus direct vanaf je haaraanzet al meer volume.
 14. Dan heb je ook nog de afropick, een kam waarmee je nadat je haar droog is, je haar wat omhoog lift door het bij de haaraanzet op te tillen. Wees hier vooral niet te voorzichtig mee en je zult het volume zien verschijnen!
 15. En tot slot, is er natuurlijk ook nog volumepoeder. Die van Effex (Kruidvat) is CG. Strooi dit wat bij je haaraanzet en ga dan even met je vingertoppen over je roots en voilà, een mooie bos met volumineuze krullen!

Welke aanvullende tip heb jij nog voor meer volume in krullen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.