Mijn Curly Girl routine van dit moment

curly girl methode

Ik denk dat ik een webcare service voor curly girls ga beginnen 😉 Bijna dagelijks krijg ik vragen over de Curly Girl Methode en wat ik op dit moment zelf gebruik. Tijd dus voor een update!

Curly Girl Methode

Ik verzorg mijn haar nu al anderhalf jaar volgens de Curly Girl Methode, een manier om natuurlijk krullend haar te verzorgen. Je laat bepaalde ingrediënten van haarproducten achterwege en hierdoor wordt je haar sterker en krijgt het zijn natuurlijke glans en krul terug. Je bepaalt eerst je haareigenschappen, zo heb ik krultype 2C/3A, hoge elasticiteit, hoge porositeit, medium dikte en medium dichtheid.

Toen ik begon

Toen ik begon met deze methode gebruikte ik alleen budgetproducten die ik gewoon bij Kruidvat kocht, later ging ik wat luxere producten uitproberen en inmiddels heb ik een fijne routine die voor mij goed werkt. Het kan zomaar zijn dat die routine over twee maanden weer anders is, mijn haar blijft namelijk ook veranderen, maar op dit moment is dit mijn favoriete routine:

curly girl methode

Wassen

Eén keer per week was ik mijn haar met Petal Fresh shampoo (zonder proteïne). Ik heb ook nog een shampoo van dr. Organic staan maar ik merk dat ik die minder graag pak. Deze week heb ik een ACV rinse gedaan in plaats van het te wassen met shampoo en dat beviel ook goed. Na de shampoo laat ik de Novex Moviestar deepco (met proteïne) een uur intrekken. Ik kam het masker even goed door met een afrokam, doe het dan in een knotje, badmuts er overheen en dan draai ik een handdoek om mijn hoofd.

Co-wash

Ook co-wash ik mijn haar één keer per week. Ik gebruik daar een gewone conditioner voor, de Garnier Milde Haver (met proteïne). Voor mij werkt deze nog steeds prima. Na de co-wash gebruik ik geen deepco meer, maar ga ik na het uitspoelen direct verder met de leave in en de rest.

cg methode

Squish to condish

Als ik het masker uit heb gespoeld, doe ik de Kinky Curly Knot Today leave in (zonder proteïne) in mijn haar, echt maar een beetje. Dit kam ik met mijn vingers er doorheen. Vervolgens ga ik ondersteboven hangen en knijp ik de krullen er weer lekker in (squish to condish). Ik gooi mijn hoofd naar links en daarna naar rechts en squish aan beide kanten lekker veel. Daarna doe ik een ruime badmuts op (die van Casa zijn fijn), zodat ik nog even mijn lijf af kan spoelen onder de douche (er zit altijd wel wat leave in op mijn rug namelijk) en dan droog ik mezelf af.

De styling

Na het afdrogen ga ik ondersteboven boven de badkuip hangen en doe ik de badmuts af. Ik doe wat pompjes Kruidvat glijmiddel (blauwe flesje) in mijn handen en knijp dat wederom lekker in mijn haar. Daarna pak ik de Europrofit gel erbij en dat wrijf ik in mijn handen. Ik gooi mijn hoofd naar links en knijp de gel in mijn haar. Dan doe ik hetzelfde aan de rechterkant. Tot slot ga ik weer ondersteboven hangen en blijf ik flink knijpen. Vervolgens pak ik een oud t-shirt (een hydrofiel doek kan ook) en knijp ik het overtollige water wat verder uit mijn haar.

Föhnen

Tot slot föhn ik mijn haar met een diffuser. Ik gooi eerst weer mijn hoofd naar links en houd steeds de diffuser enkele seconden op dezelfde plek. Na een paar minuten wissel ik van kant en ik eindig ondersteboven. Na het fohnen is mijn haar nog niet volledig droog, daar heb ik het geduld niet voor, dus de rest laat ik aan de lucht drogen. Na enkele uren is het helemaal droog en dan knijp ik de cast uit mijn haar. Cast is het harde laagje dat om mijn haar ligt van de gel. Dit knijpen heet “scrunch out the crunch”. Als de cast eruit is hang ik nog even ondersteboven boven het bad en om wat extra volume te creëren ga ik een paar keer met mijn vingertoppen over mijn hoofdhuid heen. Even headbangen en klaar ben ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.