Hoe goed zorg ik voor mezelf?

cg methode

Het gaat me steeds beter af, het goed zorgen voor mezelf en daar ben ik eigenlijk best trots op. Waar ik een paar jaar geleden mezelf meestal wegcijferde kies ik nu steeds vaker voor mezelf. En dat voelt best goed…

Smoesjes

Vanaf het moment dat ik moeder werd, was ik vooral bezig met het zorgen voor mijn newborn. Logisch natuurlijk, maar ik vergat mezelf daarbij. Een heel jaar lang heb ik het excuus “maar ik ben net bevallen” gebruikt en pas bij de eerste verjaardag van Aukje kwam ik tot de ontdekking dat ik best wel weer aan mezelf mocht gaan werken. Na de geboorte van Emmi, de jongste, kwam dat besef al veel sneller, maar pas sinds ik vorig jaar ben begonnen met sporten ben ik eigenlijk pas echt goed voor mezelf gaan zorgen.

De zelfzorg tag

Gisteren bedacht Kimberly, coach voor moeders, de zelfzorg tag. Een tag met 7 vragen die je eens kritisch naar jezelf laten kijken en je laten nadenken over hoe goed jij eigenlijk voor jezelf zorgt. Ik werd getagd en vulde hem meteen in! Thanks voor de tag lieve Kim!

Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?

Ik sport twee keer per week en na het sporten neem ik meestal uitgebreid de tijd voor mezelf. Een uitgebreide haarroutine, lekker op mijn gemak make-uppen, genieten van een haver latte terwijl mijn haarmasker intrekt en ondertussen lekker rondsnuffelen op Insta. Verder spreek ik regelmatig ’s avonds met vriendinnen af, eigenlijk elke week wel een (paar) keer en heb ik de avonden waarop Maikel is sporten ook voor mezelf. Kan ik lekker 50 Tinten Grijs kijken zonder commentaar te krijgen dat het zo’n slecht verhaal is 😉

Waar laad jij nou echt van op?

Ik laad enorm op van festivals, concerten, avondjes uit of gewoon een middagje shoppen met een vriendin. Heerlijk om even gewoon Charlotte te zijn en geen mama en lekker te genieten van drankjes en leuke mensen. Om daarna weer drie keer zo hard van mijn meiden te kunnen genieten omdat ik weer lekker opgeladen ben.

Investeer jij in jezelf?

Dat vind ik nog erg lastig. Ik heb wel acrylnagels die ik elke vier weken laat bijvullen, maar ik ga eigenlijk veel te weinig naar de kapper, nooit naar een schoonheidsspecialiste en ook niet meer naar de pedicure. Het liefste zou ik elke maand mijn huid een fijne behandeling laten geven, mijn voetjes verwennen, mijn uitgroei bij te laten kleuren en alle haren weg laten halen op plaatsen waar ik ze niet wil hebben, maar helaas. We kunnen niet alles hebben hè 😉

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Ik ben blij met mijn krullen, ook al doen ze misschien niet altijd wat ik wil. Verder ben ik blij met mijn (volle) lippen en met mijn taille.

Wat wil jij graag dit jaar eens doen?

Het allerliefste zou ik wel weer eens een keer op vakantie willen naar het buitenland, naar de zon. Dat zit helaas niet in de planning, maar gelukkig staan er wel een heleboel andere leuke dingen gepland de komende tijd.

Als je erop uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?

Zeker weten samen. Ik ben nooit graag alleen geweest, pas sinds een jaar ongeveer dat ik avondjes alleen kan waarderen. Maar als ik erop uit ga dan wil ik dat niet alleen doen hoor, gewoon lekker samen met mijn gezin of met een (of meer) vriendin(nen), veel gezelliger!

Hoe laat ga jij ‘s avonds naar bed?

Ik denk dat ik gemiddeld tussen 22:30 – 23:00 uur naar bed ga. Eenmaal in bed ben ik meestal ook zo vertrokken, ik kijk bijvoorbeeld niet eerst nog uren op mijn telefoon. Soms kijk ik nog even naar de televisie, maar als ik eenmaal lig dan wil ik ook gewoon slapen dus dat duurt nooit heel lang.

Ik geef het stokje door

En nu ben ik benieuwd hoe het zit met Karin van Mamasmeisje.com, met Elke van Elkeblogt.net en met Merel van Lotuswritings.nl. Hoe goed zorgen jullie voor jezelf?

En jij? Hoe goed zorg jij voor jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.