Glijmiddel in je haar?!

curly girl

“Mag ik ook een flesje glijmiddel alsjeblieft? Doe die blauwe maar.” Een beetje ongemakkelijk lach ik naar de caissière. Wat stom eigenlijk dat het kopen hiervan toch een ding is. En toen maakte ik een grote fout, ik vertelde de verkoopster waarvoor ik het ging gebruiken…

Curly Girl Methode

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik mijn haar inmiddels alweer twee jaar verzorg volgens de Curly Girl methode. Een methode waarbij je je natuurlijke krul zijn gang laat gaan door alleen producten te gebruiken zonder siliconen en andere troep. Op Instagram roep ik al regelmatig hoe ontzettend blij ik met het resultaat ben, want als ik nu foto’s terugkijk van een jaar geleden dan zie ik alleen maar een hoofd vol pluizige slag en dat is nu wel anders.

Een groep vol krullenbollen

Nou zit ik op Facebook in een groep vol met andere krullenbollen. Allerlei tips en trucs worden hier gedeeld en er komen de foto’s voorbij van krullen waar ik alleen maar van kan dromen. Alle vragen worden gesteld en geduldig legt iedere krullenbol zijn routine uit, zodat anderen kunnen kijken of dat voor hen ook werkt. En juist tijdens het lezen van een van deze routines viel me iets geks op.

Glijmiddel?!

Zo gebruikte een van de dames glijmiddel in haar haar, om te voorkomen dat het ging pluizen. Ik moest even twee keer lezen maar het stond er echt. Nadat ik de zoekfunctie had gebruikt ontdekte ik dat ze niet de enige was, er zijn ontzettend veel dames die erbij zweren. Uiteraard wel glijmiddel op waterbasis, maar het schijnt dus goed te helpen tegen pluizend haar.

pluizend haar

Op zoek naar glijmiddel

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, dat begrijp je, dus ik besloot op zoek te gaan naar een betaalbaar flesje glijmiddel op waterbasis. Durex heeft er ook eentje, maar om nou een tientje te betalen voor iets waarvan ik niet eens zeker wist of het ging werken, vond ik een beetje overdreven. Kruidvat had er een in het assortiment die aanzienlijk goedkoper was, dus ik dacht die wel even snel te gaan halen. De eerste Kruidvat waar ik kwam was hij uitverkocht. Pech, dacht ik nog, dus op naar de tweede. Na vier fillialen wist ik het zeker, alle krullenbollen uit de omgeving zijn hier gaan winkelen! Nergens was dat spul te krijgen! Totdat ik uiteindelijk in een vijfde filiaal nog één flesje zag staan. Lucky me!

Wat een gekke smoes

Ik vroeg dus aan de verkoopster of ik dat flesje mocht hebben, want het stond achter de kassa dus ik kon er zelf niet bij. Lekker handig ook, condooms en glijmiddel zijn al van die dingen die de meeste mensen niet zo graag kopen, moet je er ook nog eens om vragen bij de verkoopster. Dat wil toch niemand?! Maar goed, ik deed het dus wel en voelde me enorm ongemakkelijk. Terwijl de verkoopster waarschijnlijk niks in de gaten had begon ik met mijn ratelmond te vertellen waarvoor ik het ging gebruiken. De verkoopster keek me een beetje vreemd aan en volgens mij dacht ze dat ik ter plekke een of andere smoes aan het bedenken was. Wel een hele vreemde smoes haha, maar goed.

De test

Helemaal blij vertrok ik met mijn glijmiddel naar huis. Ik zocht eerst nog even op hoe ik het dan precies moest gebruiken, want ik had geen idee. Er werd geadviseerd om eerst leave-in te gebruiken, dan glijmiddel (om te sealen) en tot slot gel. Ik besloot om het een aantal keer te proberen en het vervolgens weer een aantal keer niet, om het verschil te kunnen zien. En geloof het of niet, het werkt dus echt! Mijn haar ging echt minder pluizen van het glijmiddel, wat grappig!

Vragen

Om maar meteen alle vragen te beantwoorden die ook bij mij opkwamen, ruik je het niet? Nee, de blauwe fles van Kruidvat eigen merk is geurloos dus je ruikt het niet. Wordt je haar er niet vet van? Nee, ook dat gebeurt niet. Je gebruikt ook maar een klein beetje. Het kan misschien wat harder worden maar dat knijp je er samen met de hard geworden gel wel uit. Wat kost een flesje? Glijmiddel van Kruidvat eigen merk kost € 3,99, niet duur voor een haarproduct dat echt werkt! 😉 Kortom, hoe grappig en ongeloofwaardig ik het in de eerste instantie vond, zo fijn vind ik het nu. Na elke wasbeurt zit het voortaan standaard in mijn routine, het enige ‘nadeeltje’ is dat het flesje zo vreemd staat tussen mijn beautyproducten 😉

Zou jij het durven proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.