Pluisvrije krullen in de winter

krullen in de winter

“Charlotte help! Mijn krullen zijn zo droog, wat kan ik doen?” De temperatuur daalt en tegelijkertijd loopt het aantal berichten in mijn inbox op. Iedere Curly Girl zit met haar handen in haar haar, en dat is nogal uitzonderlijk want iedereen weet dat je van krullen af moet blijven 😉 Maar hoe krijg jij nou ook van die mooie pluisvrije krullen in de winter?

Krullen in de winter

Hoe bescherm je nou het beste jouw krullen in de winter? Ik zeg het eigenlijk altijd en het klinkt grappig, maar ik meen het wel: wees lief voor je haar. Geef het extra liefde en dus aandacht en ga er voorzichtig mee om. Wat ik daarmee dan precies bedoel? Neem eens een extra haarmasker, doe een keer wat extra’s zoals een ACV rinse of een pre-poo en pas op met coltruien, sjaals en mutsen, bescherm je natte haar als je naar buiten gaat en haal je haar voorzichtig uit de knoop, veilig onder de douche met conditioner in plaats van het droge haar wild te borstelen.

Pre-Poo

Pre wattes? Pre-poo, staat voor pre (sham)poo, dus voor de shampoo. Je masseert je hoofdhuid even flink met een olie en verdeelt vervolgens diezelfde olie over het gehele haar. Dit laat je even lekker intrekken om het er na een half uurtje uit te wassen met een cg shampoo. Overigens zijn er ook Curly Girls die de olie een hele nacht in laten trekken, dus kijk zeker zelf even waar jij je het fijnste bij voelt. De olie zorgt ervoor dat je geen droge hoofdhuid krijgt, maar beschermt je haar ook tegen de reinigers die in de shampoo zitten en geeft je haar even wat extra moisture, wat je in de winter vast kunt gebruiken! Het resultaat, glanzende, pluivrije krullen! Olies die geschikt zijn voor een pre-poo zijn bijvoorbeeld kokosolie, zonnebloemolie, argan olie, olijfolie en avocado olie.

Satijn

Het is vast geen geheim dat je krullen het fijn vinden om op een satijnen kussensloop te slapen. De meningen zijn nogal verdeeld of dit dan een echt zijde kussensloop moet zijn of niet, maar mijn krullen vinden gewoon satijn in ieder geval prima. Sommige dames slapen ook met een satijnen bonnet (slaapmutsje) en nou komt het, naai zo’n bonnet in je lekker warme muts. Zo kan je toch een muts op wanneer het echt koud wordt buiten en blijven je krullen toch beschermd.

En op Insta liet ik al eerder mijn tip zien om als Curly Girl een coltrui aan te trekken, zonder daarbij je krullen te verpesten. Trek die satijnen kussensloop, binnenstebuiten over je hoofd. Dus met de gladde kant naar binnen. Trek dan je coltrui aan en haal tot slot de sloop weg. Zo schuurt je trui niet langs je krullen en krijg je geen extra pluis!

LOG

De L staat voor liquid, oftewel leave in. De O staat voor olie en de G voor gel. Ik ben zelf niet heel erg fan van olie, maar heel af en toe gebruik ik het ter ondersteuning. Nadat je de vochtinbrengende leave in over je haar hebt verdeeld, verdeel je wat olie over beide handen en dit breng je aan over de lengtes van je haar. Niet bij je hoofdhuid! De olie sealt als het ware de leave in en dat zorgt voor extra moisture. Na de olie breng je, zoals gebruikelijk, gel aan. Olies die je hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Jojoba olie, Castor olie of amandelolie. Overigens wordt deze methode ook veel gebruikt met een cream in plaats van of voor de gel.

Glycerine

En tot slot, vermijd glycerine in je haarproducten. Deze tip heb ik van mijn krullenbijbel, de Curls Cult Facebookgroep. Glycerine kan ervoor zorgen dat je haar vocht afstoot bij een droge lucht en dat wil je in de winter juist niet. Dus heb je voor je gevoel al van alles geprobeerd en blijft je haar maar pluizen, kijk eens naar de ingrediënten van jouw haarproducten en experimenteer wat er gebeurt als je de glycerine eens weg laat…

Heb jij nog aanvullende tips voor pluisvrije krullen in de winter? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.