Our diary #98

center parcs heijderbos

Afgelopen week was ik wat stiller op social media, wij zaten namelijk lekker een weekje in Center Parcs! Dus bereid je maar voor op een diary bomvol gezellige vakantiefoto’s…

center parcs heijderbos

Vorige week vrijdag mocht Aukje nog lekker carnavallen op school maar het bleef bij die ene ochtend hossen, want we vertrokken die middag naar Center Parcs voor een lekkere lange week vakantie!

center parcs heijderbos

We nemen altijd de fietsen van de meisjes mee als we naar Center Parcs gaan en dat vond vooral Aukje geweldig. Elke dag heeft ze gefietst en die ene keer dat ze moest lopen vond ze het maar ver en lang duren haha.

center parcs heijderbos

Zaterdag gingen we eerst even boodschappen doen en daarna liepen (en fietsten) we lekker een rondje over het park. We waren bij Center Parcs het Heijderbos, een park waar Maikel en ik al voor de vierde keer samen kwamen.

center parcs heijderbos

Ons huisje stond bijna naast een speeltuintje waar de meisjes ook een aantal keer fijn hebben gespeeld (niet heel vaak want helaas hadden we wel een beetje pech met het weer).

We ontdekten een pannenkoekenrestaurant en gingen even kijken wanneer het geopend was. Dat bleek nogal verrassend, want de openingstijden waren tussen 12.00 – 16.00 uur. Ligt dat nou aan ons of is dat een gekke tijd? Wij wilden er graag een keer ’s avonds pannenkoeken gaan eten, maar dat kon dus niet.

center parcs heijderbos

Maar goed, het was droog dus de kindjes konden even lekker in de speeltuin spelen.

Orry and friends

Daarna gingen we naar de Orry & Friends show. Kijk de zusjes daar nou schattig zitten, zo lief!

Na de show aten we nog wat en daarna gingen we naar ons huisje waar Aukje nog even op mocht blijven om een potje Levensweg te spelen.

SES Creative

Ik neem ook altijd wat te knutselen mee als we op vakantie gaan, en dit keer was dit leuke setje van SES Creative aan de beurt. Diamond Mosaic. Glittersteentjes die je op de juiste plek moet plakken. Ik vind de SES pakketten altijd zo fijn, omdat alle benodigdheden al in de doos zitten. Alleen kreeg Aukje de diamantjes maar moeilijk los van het velletje, dus we hebben er toch even een extra schaar bij moeten pakken.

diamond mosaic

Aukje vond het weer erg leuk om te doen!

Center Parcs

Emmi speelde ondertussen lekker met haar houten theesetje, dat we ook van thuis hadden meegenomen.

center parcs het heijderbos

De volgende dag gingen we even in de sporthal kijken. Natuurlijk wilden de dames ook even op deze scooters rijden. We liepen nog een rondje buiten, aten lekker een broodje, deden mee aan de Orry & Friends bingo (waar Aukje nog bingo had ook) en hadden verder een lekekr rustig dagje.

center parcs heijderbos

Maandag gingen we zwemmen. We moesten nog even wachten voordat we naar binnen konden, dus tijdens het wachten keken de meisjes naar de vissen en schildpadden.

center parcs het heijderbos

Eenmaal in het zwembad ging Emmi helemaal los. Ze vond het geweldig!

center parcs het heijderbos

En ook Aukje vermaakte zich prima. Na het zwemmen gingen Emmi en ik al eerder naar het huisje, zodat Emmi al lekker naar bed kon en Aukje en Maikel nog even samen verder konden zwemmen.

Even een slechte foto, maar het bewijs dat ik er ook bij was deze vakantie haha. Ik was inmiddels onder de douche geweest en Emmi had wat moeite met wakker worden dus die lag nog lekker te suffen bij mij. Ondertussen speelde Aukje met haar gewonnen bingo prijs.

center parcs het heijderbos

Dinsdag gingen de meisjes op jeepsafari door het park. Dit zijn echt zo’n leuke wagentjes! Aukje kon dus zelf gas geven en sturen, zo leuk! Als ouder heb je wel een stopknop voor noodgevallen, maar die hebben wij niet nodig gehad.

center parcs het heijderbos

Kijk nou hoe leuk!

center parcs het heijderbos

Emmi was het op een gegeven moment beu en wilde eruit, dus wij gingen even bij de Kids Club kijken.

jungle dome center parcs

Daarna gingen we nog even naar de Jungle Dome. Een soort Jungle achtige speeltuin waar het enorm heet is, maar geweldig voor de kids. Emmi was nog wat klein, maar met behulp van papa kon zij ook lekker spelen. Ik hobbelde ondertussen achter Aukje aan.

Jungle Dome Center Parcs

Leuk weetje, toen ik nog in mijn verlof zat, net na de geboorte van Aukje, zijn we ook hier geweest. Ik heb nu dus een foto met baby Aukje en met kleuter Aukje op dezelfde plek.

Woensdag kwamen de ouders van Maikel op bezoek. We gingen gezellig samen naar de show van Orry, aten nog lekker een hapje en daarna was het alweer bedtijd voor de dames. Donderdagochtend was het moment waar Aukje al een flinke tijd naar uit had gekeken daar, ze mocht weer ponyrijden!

pony rijden center parcs

Ruim twee jaar geleden waren we ook hier, en toen mocht Aukje ook al ponyrijden. Ze vindt dat zo leuk! Dit keer mocht ze op Blacky rijden.

Center Parcs het Heijderbos

Donderdag kregen we weer bezoek. Dit keer waren mijn ouders aan de beurt. Tijdens het wachten keken de kindjes even naar de dieren. Zo schattig.

center parcs het heijderbos

En als je moeder er is, dan sta je zelf tenminste ook nog eens een keer op een foto haha.

Het heijdebos

We wilden eigenlijk gaan bowlen maar vanwege het slechte weer had iedereen dat idee en dus was alles al gereserveerd. Helaas. Dus dan maar weer naar de sporthal voor de Adventure golf.

adventure golf

Emmi vond het maar al te leuk om mee te doen. Balletjes afpakken, paardje rijden op de clubs (of hoe heten die stokken eigenlijk?), balletjes in de gaatjes stoppen. Haha.

adventure golf

Zo schattig!

adventure golf

Ook Aukje speelde nog niet helemaal volgens de regels 😉 maar ze vond het ontzettend leuk, daar gaat het om toch?

En na een gezellig avond, werd ik ’s nachts ineens ziek. Ik ben nooit ziek maar dit was echt geen pretje. Ik zal details besparen maar ik heb de toiletpot van heel dichtbij gezien. En dus lag ik vrijdag de hele dag in bed. Mijn benen, heupen en rug deden zo ongelooflijk veel pijn, heel apart.

center parcs heijderbos

Gelukkig ging het zaterdag al een stuk beter. Nog steeds wat duizelig, licht in mijn hoofd en met spaghettibenen, maar ik sleepte mezelf mee naar het zwembad voor een gezellige dag samen.

center parcs het heijderbos

Emmi genoot zo enorm van het zwemmen, dat ik me wederom voor heb genomen om echt eens wat vaker met de kids te gaan zwemmen.

En toen zat het er alweer op. Onder luid protest van Aukje overigens, want als het aan haar ligt dan is het altijd vakantie. Maar het gewone leven begint weer. Komende week mogen we gewoon weer naar de tandarts, naar school en naar zwemles. Al heeft Aukje vrijdag wel al meteen een extra vrije dag i.v.m. de staking op school, maar verder gaan we weer terug naar het normale ritme (en dat is stiekem ook wel weer fijn 😉 )

Fijne week weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.