Diy: zwevend Halloween spookje maken

spookje knutselen

Hebben jouw kids ook nog herfstvakantie en ben je nog op zoek naar een leuke knutselactiviteit? Dit zwevende spookje is niet moeilijk om te maken en perfect voor Halloween...

Benodigdheden:

  • Een vierkant stuk witte, dunne katoenen stof
  • Een leeg plastic drinkflesje
  • Ijzerdraad of chenilledraad
  • Een tennisbal
  • Maïzena
  • Een schaal of kom
  • Twee wiebeloogjes of een zwarte stift om oogjes mee te tekenen
halloween knutsel

Eerst knip je het flesje doormidden, zodat het iets stabieler staat. Als je een klein spookje wilt maken, dan gebruik je alleen het halve flesje. Ik wilde graag een wat groter spookje dus ik zette het halve flesje op een ronde schaal. Zo creëer je hoogte maar ook een bredere onderkant waardoor het draperen straks beter gaat. Het chenilledraad buig je in de vorm van twee spokenarmen. Deze stop je in het flesje en daar bovenop leg je de tennisbal. Dan heb je het malletje voor het spookje. Hier ga je straks de stof overheen draperen.

halloween knutsel

Dan knip je de stof op maat, indien nodig. Drapeer hem over de mal zodat je ziet of de stof lang genoeg is. Zorg dat er voldoende stof overblijft om het spookje op te laten steunen. Van maïzena en water maak je een papje. Zorg dat je flink wat maïzena gebruikt, maar dat het papje wel vloeibaar blijft. Je laat de stof even flink weken in het papje. Zorg dat het mengsel  echt overal goed in de stof zit.

Als de hele stof goed doorweekt is, dan knijp je hem voorzichtig uit en dan draperen je hem in de gewenste vorm over je mal. Het is het leukste als er aan de onderkant een soort gat overblijft, zodat je er echt doorheen kan kijken en het net lijkt alsof je spookje echt zweeft. Zodra de stof naar wens is gedrapeerd, laat je alles drogen. Dit kan wel een nachtje duren.

spook knutselen

Zodra de stof goed droog is, haal je hem voorzichtig van de mal af. Je spookje is nu bijna klaar. Plak of teken er nog twee oogjes op en hij is af! Veel knutselplezier!

Wil je nog meer leuke dingen knutselen voor Halloween kijk dan zeker even naar deze 16 leuke ideetjes!

spookje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.