Party & Co Disney Princess + winactie

party & co disney

“Ben ik Elsa?” Op de doos staat vanaf 5 jaar, maar Emmi was met haar 3,5 jaar stiekem erg goed in deze variant van Party & Co. En hoewel ik me eerst afvroeg of het niet dubbelop zou zijn, we hebben immers ook Party & Co Junior in huis, blijkt niets minder waar te zijn. Het is een compleet ander spel, super leuk!

Party & Co

Als kind vond ik dit al een geweldig spel. De te leuke platenspelers als speelstukken, de hilarische opdrachten, het snelle tekenen en onder druk totaal niet meer kunnen raden, heerlijk! En ik ben niet de enige die dit een geweldig spel vind, dat blijkt wel uit de vele varianten die er van dit spel nog op de markt zijn gekomen. Party & Co Junior, Party & Family, Ultimate, meisjes, summer en nu dus ook Disney Princess.

Party & Co Disney Princess

Party & Co Disney Princess is een spel voor echte liefhebbers van de, je raadt het al, Disneyprinsessen. Het spel gaat over de welbekende personages uit Frozen, Vaiana, Belle & het Beest, Mulan, Rapunzel, De kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, Aladdin, De prinses en de kikker, Pocahontas en Brave. Er zijn tien verschillende personagekaarten om uit te kiezen en elke kaart heeft zijn eigen bijbehorende speelstuk. Kies jij ervoor om met Rapunzel te spelen, dan heb jij dus de kaart van Rapunzel voor je liggen en gebruik jij het speelstuk van Rapunzel om mee over het spelbord te verplaatsen.

party en co disney

Het spel

Het doel van Party & Co Disney Princess is het goed uitvoeren van de opdrachten, zodat je zo snel mogelijk jouw personagekaart vol hebt gemaakt met de vier benodigde fiches. De opdrachten zijn onderverdeeld in vier categorieën, ‘Wie ben ik?’, ‘Supergeheugen’, ‘Adelaarsoog’ en ‘Toverspiegel’. De eerste een laatste categorie waren bij onze dames favoriet, hierbij mag je namelijk de prinsessenkroon opzetten en raden welk Disneypersonage er op je kroon zit. Bij de ene categorie stel je vragen om erachter te komen en bij de andere categorie gebruik je een toverspiegel om te zien wie er op het kaartje staat.

Heb je alle fiches op jouw personagekaart verzameld? Dan mag je naar het midden van het bord. De speler die daar als eerste is aangekomen heeft het spel gewonnen.

Voor wie?

Op de doos van het spel staat dat het vanaf 5 jaar is en voor 2 tot 4 spelers. Nou vond Emmi het spel er natuurlijk ook ontzettend aantrekkelijk uitzien, dus met haar 3,5 jaar mocht ze van ons gewoon meespelen. Wat bleek, dat ging prima! Uiteraard hielpen we een klein handje mee met bijvoorbeeld het uitzoeken van de juiste kaartjes, maar ze vond het geweldig om te doen! Het spel duurt ongeveer 35 minuten, dus perfect voor kinderen die wel gek zijn op gezelschapsspelletjes, maar geen uren geduld hebben.

prinsessen party en co

Wat vonden wij ervan?

We hadden het spel Party & Co Junior al, dus in de eerste instantie dacht ik dat het misschien dubbelop zou zijn maar niks is minder waar. Party & Co Disney Princess is echt een compleet ander spel. En dus echt al leuk voor hele jonge kinderen terwijl de Junior variant pas leuk is vanaf een jaar of 8. Het plezier op de snoetjes van de meisjes tijdens het spelen zei genoeg, dit spel is een dikke hit en ik denk dat we het deze vakantie (en de weken erna natuurlijk) nog heel vaak gaan spelen. Fijn vind ik ook dat je er zelf voor kunt kiezen om er eventueel wat kaartjes uit te halen, om het spel makkelijker te maken. Zo kennen wij bijvoorbeeld de film Brave helemaal niet, dus deze kaartjes zou ik er bijvoorbeeld uit kunnen halen. Al denk ik dat je de personages na een paar keer spelen ook wel leert kennen dus dan is het juist leuk voor de extra uitdaging.

Winnen

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze review en wil jij deze leuke Party & Co Disney Princess winnen? Leuk voor Sinterklaas, Kerst, een verjaardag of gewoon zomaar? Via mijn Instagram (voor de hele vroege vogels, 21 oktober vanaf 06:30 uur) kan je dit spel nu winnen! Gewoon even liken, reageren en je maakt al kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.