VTech Kidizoom Vloggercam + winactie

vloggercam vtech

“Hoi jongens en meisjes, leuk dat jullie kijken. Ik ben Aukje en dit is mijn zusje Emmi…” Als een volleerd vlogster tref ik Aukje zo’n beetje elke dag zo aan. Ze vindt het geweldig om filmpjes te maken en op de momenten dat ze even klaar is met filmen, speelt ze fanatiek spelletjes op haar nieuwe Kidizoom Vloggercam van Vtech…

Vtech vloggercam

Vtech

Vtech staat wat mij betreft met stip op nummer één in mijn lijstje met favoriete speelgoedmerken voor de kids. Zo zijn de ijscokar en barbecue al jaren favoriet bij zowel de meisjes als hun vriendjes en vriendinnetjes en naast de Kidizoom camera behoort deze nieuwste Vloggercam nu al tot de favorieten. Elke dag pakt Aukje de camera er even bij en als we niet opletten dan gaat ook Emmi ermee vandoor. Alweer een nieuwe Vtech hit dus en eerlijk is eerlijk, ik begrijp het helemaal!

Vloggercam

De Vtech Kidizoom Vloggercam is een camera, waarmee je niet alleen foto’s en video’s kunt maken, maar je kan daar ook nog eens ontzettend gave special effects aan toevoegen door het meegeleverde green screen te gebruiken. Bij de camera zit een polsbandje en een statiefje, waardoor je de camera makkelijk neer kunt zetten tijdens het vloggen maar die je ook weer in kunt klappen zodat je er ook al bewegend mee kunt filmen. Ideaal! En net zoals bij de Kidizoom duo, zitten ook hier enkele spelletjes op. Voor wanneer je mini vlogger het vloggen even beu is 😉

kidizoom vloggercam

Opladen

Voordat je kind kan beginnen met vloggen, zorg je eerst dat de Vloggercam helemaal is opgeladen. De camera heeft een speciale accu schakelaar, die je eerst aan moet zetten voordat je de accu op kan gaan laden. Nadat de camera is opgeladen zet je de schakelaar weer uit en dan kan je kind beginnen met vloggen! Wanneer de camera helemaal leeg is, duurt het ongeveer drie uur voordat de camera volledig is opgeladen.

Filmcamera

De filmcamera kan naar twee kanten toe filmen, is de lens ingeklapt dan film je aan de voorkant en klap je de lens open dan film je jezelf, net als een echte vlogger! Verder kan je ervoor kiezen om de timer, zelfontspanner of gezichtsherkenning aan te zetten, voor nog betere resultaten en daarnaast kan je het volume van zowel de speaker als de microfoon zelf instellen.

Green Screen Studio

In de green screen studio kies je zelf eerst een thema. Zo kan je jezelf in de disco filmen of in het heelal of je kunt er zelf een leuke foto achtergrond aan toevoegen. Er zijn wel 22 gave thema’s beschikbaar en door het meegeleverde groene doek op te hangen en dat als achtergrond te gebruiken tijdens het filmen, krijg je ontzettend gave video’s met spectaculaire achtergronden!

Fotocamera

De fotocamera heeft dezelfde functies als de filmcamera. De lens kan aan twee kanten foto’s maken, je kunt gebruik maken van de timer, zelfontspanner en gezichtsherkenning. Ook kan je kiezen of je foto’s wilt maken met een hoge of lage resolutie.

vloggercam kidizoom

Video Effecten

Verder kan je verschillende video-effecten kiezen en zo nog meer plezier uit je camera halen. Elke functie heeft duidelijke instructies, zowel geschreven als met een kort en duidelijk voorbeeld filmpje. Fijn! Voor sommige effecten (zoals bijvoorbeeld onzichtbaar worden) heb je weer het meegeleverde green screen nodig, voor andere effecten (zoals het maken van een time lapse) niet.

Spellen

Heeft je kind even geen zin om te vloggen of om foto’s te maken, dan zitten er nog drie leuke spelletjes op de camera. Stapeltaarten, waarbij je zelf de lekkerste en hoogste taart moet stapelen zonder dat hij omvalt. Waterrace, waarbij je een bootje door het water moet besturen zonder tegen objecten te botsen en tot slot Honingbij, waarbij je een bijtje moet laten vliegen en zo zoveel mogelijk punten moet verzamelen.

Instellingen

Bij instellingen kan je het contrast, geheugen, resolutie en frequentie, datum, tijd en taal, en ouder instellingen, instellen. Ik heb Aukje verteld dat ze van deze functie gewoon af moet blijven, want je kind heeft deze in principe niet nodig. Daarnaast kan je een extra micro SD geheugenkaart in de Vloggercam plaatsen voor extra geheugen en met het bijgeleverde kabeltje kan je alle gemaakte foto’s en filmpjes gemakkelijk op de computer over zetten.

vtech vloggercam

Onze ervaring

Na een korte instructie (want, enthousiast kind dat meteen wilde beginnen) wist Aukje al snel hoe de Vloggercam werkte. De camera is duidelijk en zeker als je kind de Kidizoom kindercamera al heeft, zijn alle functies en knopjes erg herkenbaar en makkelijk te besturen. Alsof ze nooit anders heeft gedaan maakt Aukje de ene na de andere vlog en als je niet oppast krijg je hem ’s ochtends vroeg al in je gezicht terwijl je nog in bed ligt “dit is mijn mama maar die slaapt nog”. De meiden zijn er helemaal weg van en ik begrijp dat heel goed, het is ook echt ontzettend leuk speelgoed en wat ons betreft dan ook een echte aanrader!

Producteigenschappen op een rijtje:

 • Camera en green screen klaar? Vloggen maar!
 • Maak de coolste video’s met meer dan 20 geanimeerde achtergronden
 • Inclusief green screen dat helpt bij het creëren van jouw avonturen. Van vliegen tot onzichtbaar worden, het kan allemaal!
 • Met flip-up lens zodat je eenvoudig een selfie-video kunt vastleggen
 • 2.4 inch kleuren lcd-scherm
 • Zet je video’s en foto’s over naar de computer met behulp van de bijgesloten USB-kabel
 • Ingebouwde oplaadbare accu
 • Cameraresolutie: max. 720p HD voor video’s en max. 5MP voor foto’s
 • MicroSD-kaart ingang om het standaard geheugen van 256MB uit te breiden tot maximaal 32GB.
 • Inclusief statief en polsbandje
 • Stevig en duurzaam design

Winnen

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze review en wil jij nou ook zo’n gave Kidizoom Vloggercam winnen voor je kind? Leuk voor Sinterklaas, Kerst, een verjaardag of gewoon zomaar? Via mijn Instagram (voor de hele vroege vogels, 19 oktober vanaf 06:30 uur) mag ik er eentje weggeven! Gewoon even liken, reageren en je maakt al kans op deze leukerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.