“Mama ik wil iets anders aan”

“Willen jullie morgen een rokje, jurkje of broek aan?” Terwijl ik wacht op het antwoord van de meisjes zoek ik in gedachten alvast iets leuks uit voor de dag erna. Vervolgens hang ik het uitgezochte setje alvast klaar over het traphekje, in afwachting van de goedkeuring van de dames zelf…

Leuke kinderkleding

Al vanaf het eerste moment dat ik wist dat ik zwanger was, vond ik het kopen van babykleertjes ontzettend moeilijk. Ik vond maar weinig mooi en wat ik dan wel mooi vond, kostte meteen de hoofdprijs. Gelukkig leerde ik al snel steeds meer leuke en goedkopere kinderkledingwinkels kennen en hoewel ik nog steeds meer meisjeskleding niet dan wel mooi vond, hing Aukjes kledingkast altijd bomvol. Inmiddels shop ik wat verstandiger dan toen en hoewel Aukjes kast niet meer bomvol hangt, heeft ze toch genoeg leuke kleding waar ze dagelijks uit kan kiezen.

Aukjes kledingsmaak

Nou komt Aukjes kledingsmaak behoorlijk goed overeen met die van mij, dus wat ik ook klaar leg voor Aukje, ze is het er eigenlijk altijd wel mee eens. We shoppen tegenwoordig wel altijd samen, dus ze vindt dan ook alles wat in haar kast hangt leuk, maar dan nog maakt het haar eigenlijk nooit zoveel uit wat ze aantrekt. Al zou ik niet vragen wat voor soort kledingstuk ze aan wil, wat ik klaarleg, trekt ze aan. Natuurlijk vraagt ze weleens of ze een specifiek kledingstuk aan mag en natuurlijk mag dat dan ook, al zou Aukje het liefst hele dagen in haar onesie rondlopen.

Een bomvolle kast voor Emmi

En dan hebben we Emmi. Emmi heeft het geluk dat ze alle oude kleding van Aukje in haar kast heeft hangen, plus een heel deel nieuwe kleding want Emmi is een heel ander meisje met een heel andere lichaamsbouw dan haar grote zus. En dus past niet alle oude kleding van Aukje, even goed bij Emmi. Wel een bomvolle kast voor haar dus. Maar ik zou driekwart van de inhoud eigenlijk wel weg kunnen doen, want dat trekt mevrouw toch niet aan.

Emmi’s kledingsmaak

Emmi heeft namelijk wel een duidelijke voorkeur voor kleding. Ze heeft een aantal favoriete jurkjes en die trekt ze het liefst elke dag aan. Sowieso draagt ze liever jurkjes dan rokjes of broeken en dan het liefste A-lijn jurkjes. De Kruidvat exemplaren zijn favoriet, waarbij het lijkt alsof ze een t-shirt met een rokje draagt. Als ik ’s avonds aan Emmi vraag wat ze de volgende dag aan wil, dan komt ze meteen aanrennen om zelf haar keuze te maken. Loopt het anders en leg ik toch zelf iets klaar, geheid dat ze de volgende ochtend haar krukje naar haar kledingkast toeschuift om daar bovenop te klimmen en alsnog iets anders uit de kast te pakken.

Vrij spel

Komt de kledingkeuze van Emmi overeen met die van mij? Meestal niet. En dus overleggen we doordeweeks meestal samen wat het wordt. Emmi kiest, maar ik help en stuur een beetje bij waar nodig. Hoeven we in het weekend nergens naartoe, of bijvoorbeeld alleen even naar mijn ouders, dan heeft ze vrij spel en mag ze lekker aantrekken wat ze wil (mits het een beetje bij de temperatuur past). Maar op de andere dagen houd ik graag nog een beetje de controle over de kledingkeuze van de dames, voor zolang dat nog kan dan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.