Besparen op de baby uitzetlijst doe je zo

babydumpAls er een kleintje op komst is verandert er een heleboel. Je moet ontzettend veel nieuwe spullen aanschaffen en dat kan behoorlijk oplopen. Wil je nou liever niks tweedehands kopen, maar toch wat besparen op de baby uitzetlijst? Misschien heb je dan wat aan mijn tips…

De meeste dingen van de baby uitzetlijst heb je gewoon nodig, zoals bijvoorbeeld een babybedje. Maar je hebt heus niet alles nodig hoor, en sowieso, alles waar baby voor staat is al twee keer zo duur dus als het wat goedkoper kan dan is dat geen overbodige luxe. Ik nam daarom eens wat baby uitzetlijsten door en vond een paar dingen waar je, naar mijn mening, wel wat op kan besparen…

  • De commode. Overal staat dat deze onmisbaar is. In zeker zin is dat natuurlijk ook wel zo, maar een commode is niks anders dan een kastje waarop je je kindje verschoont. Heb je dus toevallig nog een exemplaar in huis staan wat voor jou een goede werkhoogte heeft? Dan is dit misschien al wel voldoende.
  • Monddoekjes. Spuugdoekjes die ervoor moeten zorgen dat jij en je kindje spuugvrij blijven 😉 Maar om heel eerlijk te zijn, een hydrofieldoek werkt net zo goed, misschien zelfs wel fijner. Deze is namelijk groter en bij een spuugdoekje zit het er nogal eens naast. En hydrofieldoeken heb je waarschijnlijk toch genoeg in de kast liggen…
  • Badthermometer. Ik vond hem zelf wel handig maar eerlijk gezegd is het niet echt nodig. Met je elleboog voel je ook goed of het water een goede temperatuur heeft.
  • Rompers. Ja die heb je zeker wel nodig, en veel ook! Ik vond zelf die van de Hema erg fijn en daar zijn ze regelmatig in de aanbieding. Scheelt toch weer.
  • Op de meeste uitzetlijsten staat dat je drie moltons, hoeslakens, lakens en dekens nodig hebt. Nou wij hadden van alles twee en van de dekens zelfs maar één en daar hadden wij meer dan genoeg aan.
  • Kruiken. Die heb je maar zo kort nodig, zeker als je kindje in de zomer geboren wordt. Vraag eens rond in je omgeving, je kan ze vast wel ergens lenen.
  • Een pyjama en een slaapzakje. De eerste babykleertjes zijn waarschijnlijk toch lekker zacht en comfortabel. En aangezien ze bijna de hele dag slapen ga je ze echt niet steeds omkleden voor elk slaapje. Die pyjama in de eerste maatjes hoef je dus echt niet te kopen. Vanaf het moment dat er echt wat routine in de slaapjes komt is het misschien wel fijn. Maar die heb je dan zo gekocht.
  • Slaapzak, hiervoor geldt hetzelfde. Wij zijn zelf pas een slaapzak gaan gebruiken toen Aukje echt begon te draaien in bed. Ik vond het eng dat ze onder de dekens zou kunnen kruipen dus vanaf dat moment hebben we de dekens vervangen voor een slaapzak (dus die dekens hebben we ook maar heel kort gebruikt. Wellicht kan je die ook nog ergens lenen…)
  • Boxpakjes, flanellen luiers en navelbandjes, heb je niet nodig. Op heel veel lijsten staan ze tegenwoordig ook niet eens meer.
  • Een traphekje heb je in het begin nog niet nodig. Zolang je kindje zichzelf nog niet kan voortbewegen kan je deze aanschaf dus uitstellen. Best wel fijn als het geld even op is nadat je de rest van de baby uitzetlijst wel hebt gekocht 😉

Heb jij nog bespaartips die bij dit lijstje passen?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.