8x Leuke uitjes met je baby

“Charlotte jij kan me misschien wel helpen. We willen morgen iets leuks gaan doen met onze baby maar weten niet zo goed wat, heb jij een idee?” Gisteren kreeg ik deze vraag en eigenlijk best logisch, want wat kan je nou met een baby van nog geen drie maanden gaan doen? Ik dacht daar eens goed over na en kwam met deze leuke baby uitjes…

  1. Zwemmen. Ga lekker een ochtendje met je baby naar het zwembad. De kans is groot dat hij het heerlijk vindt en als je goed voorbereid op pad gaat vind jij het vast ook geweldig. Voordeel van zwemmen is dat het niet uitmaakt wat voor weer het is, zwemmen kan altijd.
  2. Picknicken. Als het mooi weer is dan is het leuk om samen te gaan picknicken. Nodig een vriendin uit, pak een gezellige picknickmand in, vergeet de voeding voor je baby niet en zoek een fijn en schaduwrijk plekje op in het park. Leg je kindje lekker op een plaid en de picknick kan beginnen. Grote kans dat je baby het heerlijk vindt in de buitenlucht en dat hij relaxed om zich heen zal kijken. En als je kindje rustig is dan ben jij dat ook. Geniet ervan!
  3. Baby bioscoop. Wist je dat er bioscopen zijn waar je regelmatig met je baby een filmpje kan kijken? Er is extra ruimte voor kinderwagens, het geluid staat zachter en het licht staat zachtjes aan. Ook zijn er faciliteiten om je baby te voeden en verschonen en je kan gewoon in- en uit lopen. Ik ben er zelf nog nooit geweest maar het klinkt best ideaal!
  4. Dierentuin of kinderboerderij. Lekker diertjes kijken met je baby. Het lijkt misschien alsof je baby nog niet zoveel doet, maar stiekem nemen kleintjes al ontzettend veel dingen op. Dus trek er lekker samen op uit en benoem alle dieren die je ziet. Inclusief de geluiden die ze maken natuurlijk, want dat vinden kindjes (en voorbijgangers) geweldig.
  5. Binnenspeeltuin. Je zou er in de eerste instantie misschien niet aan denken om met een baby naar een binnenspeeltuin te gaan, maar ook baby’s vinden dat al leuk. Meestal zijn ze nog gratis dus het kost weinig of niks en als je ze dan in het peutergedeelte neerlegt vermaken ze zich opperbest. Tenminste, Emmi vond het al snel erg leuk. Leg je baby op zijn buikje met een paar ballen uit de ballenbak en laat hem lekker spelen. Succes gegarandeerd!
  6. Baby spa. Zelf vind je het toch ook heerlijk om lekker te ontspannen? dat vindt je baby vast ook! Plan maar eens een bezoekje aan een baby spa en zie je baby genieten!
  7. Baby date. Heb je een vriendin die ook een baby heeft? Spreek samen af en laat de baby’s samen “spelen”. Leuk om te zien hoe je baby op een andere baby reageert!
  8. Bibliotheek. Ga eens gezellig naar de bibliotheek. Maak kennis met nieuwe boekjes of schuif aan bij een speciaal voorleeskwartiertje. Misschien denk je dat je kindje nog te jong is, maar het is het proberen waard. Veel baby’s vinden het juist heerlijk om te worden voorgelezen.

Weet jij nog leuke aanvullende baby uitjes? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.