Update Emmi: 9 maanden

9 maanden

Op kerstavond was Emmi alweer 9 maanden, de dag daarvoor was ze net zo lang uit mijn buik als ze erin had gezeten. Toch wel een bijzondere gedachte! En 9 maanden betekent dus ook dat ik officieel klaar ben met ontzwangeren haha, jeej! Benieuwd hoe het met Emmi gaat? Eigenlijk best goed…

 Voeding 

Qua eten valt er niet zoveel te vertellen. Emmi krijgt nog steeds 3 flessen, om 07.00 – 13.00 – 19.00 uur en bij de laatste doen we drie eetlepels fijne granen. Verder krijgt ze in de ochtend nog lekker fruit en omdat ik het pureren beu ben zijn dat meestal stukjes mandarijn, banaan, besjes of ander zacht fruit. Tegen de middag krijgt ze een boterham en bij het avondeten een avondmaaltijd. Soms krijgt ze tussendoor een babykoekje of iets wat daar op lijkt of een beetje yoghurt. Zoals ik laatst al schreef spuugt Emmi erg veel, dus misschien dat ik binnenkort ook de ochtendfles eens ga vervangen door een boterham, met een klein flesje ernaast. Ik dacht dat dat pas vanaf 9 maanden “mocht” maar blijkbaar kan je daar dus al eerder mee beginnen. Eens kijken of dat scheelt met spugen.

Slapen

Ik durf het bijna niet te zeggen maar wat gaat het goed op het moment met slapen! Ze valt makkelijker en sneller in slaap, slaapt beter en langer en dat allemaal sinds we haar op haar buik in bed leggen. Omdat Aukje ook een buikslaper was hebben we dat al wel eerder geprobeerd maar toen leek ze het nog niet fijn te vinden. Nu inmiddels gelukkig wel en ik ben er blij mee, want sindsdien slaapt Emmi echt een stuk beter! Rond 06.30 – 07.00 uur wordt ze meestal wakker. Soms wat eerder en heel soms wat later, maar dit is wel gemiddeld denk ik. Dan gaat ze rond 09.15 uur weer naar bed en dat is meestal een uurtje. Deze week trakteerde ze me twee keer op een ochtendslaapje van 2,5 uur! Zo fijn! Maar soms is het ook maar een half uurtje. Rond 14.30 uur gaat ze nog een keer slapen, meestal weer ongeveer een uurtje en dan gaat ze pas na haar laatste fles van 19.00 uur naar bed. Het begint eindelijk ergens op te lijken, zo fijn!!

Groei en ontwikkeling

Emmi heeft een groeispurt gehad want maat 74 past al niet eens meer altijd. Maat 80 ligt dus ook al in de kast en de rest wordt deze week allemaal opgeruimd. Ze heeft zelfs al haar tweede winterjas! Gelukkig hadden we beiden nog van Aukje, scheelt weer 😉 . Ze heeft twee tandjes maar ik heb het vermoeden dat er een derde aan zit te komen. En verder zit Emmi nu echt wel stevig genoeg om lekker zittend te kunnen spelen. Kruipen of tijgeren doet ze nog niet, rollen wel en veel ook haha. Haar klanken klinken nu steeds vaker als “papa” en “mama” en ze stopt alles, maar dan ook echt alles in haar mond. Voordeel is dat ze dus ook al zelf een boterham kan eten, ze stopt de kleine stukjes zo één voor één in haar mond. Als er iemand binnen komt die Emmi kent begint ze te zwaaien (echt te schattig!) en high five geven kan ze als de beste. Hopelijk kan ik in de volgende update schrijven dat ze kan kruipen, want nu is ze soms gefrustreerd omdat ze iets wil hebben waar ze niet bij kan, dus het zou fijn zijn als ze wat mobieler zou worden.

Al met al gaat het op het moment dus erg goed. Al had ze deze week wel wat aanhankelijke momentjes, maar over het algemeen hoeven we niet te klagen. Emmi is vrolijk en gaat het steeds beter doen, fijn!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.