Update Emmi, hoe gaat het nu?

Emmi is inmiddels alweer 2,5 week oud en nadat ik heb geschreven over ons ziekenhuisbezoek, heb ik eigenlijk helemaal niet meer verteld hoe het nu met haar gaat. Tijd voor een update dus! Hoe gaat het nu met Emmi en met haar temperatuur?

Temperatuur

Ik zal maar meteen met haar temperatuur beginnen. Vorige week zondag was de laatste keer dat ik de temperatuur van Emmi heb gemeten. Haar temperatuur was na een paar dagen eindelijk weer laag en van de verloskundige mocht ik het temperaturen loslaten. Ik temperatuurde nog een laatste keer en toen de thermometer 36.6 aangaf kon ik de thermometer met een gerust gevoel wegleggen. En sindsdien heb ik hem ook niet meer aangeraakt. Emmi doet het goed en er is verder ook geen aanleiding geweest om opnieuw te temperturen dus dat doen we dan ook niet.

Voeding

Al meteen vanaf de geboorte pakte Emmi de borst erg goed en heeft ze nog geen bijvoeding nodig gehad. Ook hapt ze goed, en dat vinden mijn tepels dan weer heel fijn 😉  Al in de kraamweek mochten we overgaan naar voeden om de vier uur in plaats van om de drie uur. Alleen vroeg Emmi, misschien wel vanwege haar hoge temperatuur, veel vaker om voeding. Ik luisterde ernaar en voedde een paar dagen om de 2,5- 3 uur. Maar toen de temperatuur van Emmi weer goed was, bleef ze toch wat onrustig en vroeg ze nog steeds erg vaak om voeding. Nou ben ik sinds twee dagen wat strenger voor Emmi 😉 Wanneer ze stopt met drinken geef ik haar even de tijd om te boeren en dan krijgt ze nog een keer dezelfde borst aangeboden. Als ze dan weer stopt met drinken dan ga ik haar verschonen en daarna krijgt ze de andere borst. Als ze dan nog een keer stopt dan probeer ik nog één keer aan te bieden maar dan wil ze al niet altijd meer. Door wat meer aan te dringen, drinkt ze meer en is ze dus langer verzadigd, waardoor we wel om de vier uur kunnen voeden. Ik doe het nu twee dagen op deze manier en tot nu toe lijkt het goed te werken. En het liefste stuur ik dan aan op het drinkschema van 07.00-11.00-15.00-19.00-23.00- 03.00 uur, want dan heb ik maar één nachtvoeding en kan ik de rest lekker slapen 🙂 Tot nu toe gaat dit redelijk!

Slapen

Emmi is precies Aukje toen ze klein was. Slapen als een roosje op mijn arm of buik of in ieder geval tegen mij aan en wakker worden zodra je haar weg legt. Heel handig… (not). Maar om de één of andere reden gaan de nachten gelukkig wel goed en wordt er dan wel geslapen. Fijn! Voor nu heb ik met mezelf afgesproken dat Emmi één keer per dag, tussen twee voedingen in, in de draagdoek mag slapen. Dan kan ik in die tijd fijn met Aukje knutselen of bakken of iets in het huishouden doen. Voor alle andere slaapjes probeer ik haar wel regelmatig even weg te leggen, maar dat vindt ze nog maar niks. Ach ja, bij Aukje is het ook goedgekomen zullen we maar zeggen 😉 en zolang ik haar nog niet kan verwennen knuffelen we er gewoon lekker op los!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.