Een social media sletje?

social mediaOké die titel is misschien wat overdreven. Maar hoe moet ik het dan noemen? Ik hou namelijk veel meer social media kanalen bij dan die van Aukjeswereld. En dat zorgt ervoor dat ik stiekem meer online ben dan ik misschien zou willen…

Bij een eigen blog horen eigenlijk ook wel wat social media kanalen. Nou kan je ervoor kiezen om één of twee kanalen te gebruiken en deze perfect te benutten, maar ik heb ervoor gekozen om zowel Facebook als Instagram en Twitter bij te houden voor Aukjeswereld. Ik heb ook een Pinterest account, maar daar heb ik me nog niet voldoende in kunnen verdiepen en staat nog op mijn to do lijst voor komend half jaar.

Zo plaatst WordPress elke dag automatisch mijn blog op Facebook en Twitter en probeer ik hem zelf elke dag nog te delen via Instagram. Daarnaast probeer ik dagelijks een foto te posten op Instagram. Maar in de praktijk schiet het er heel vaak bij in. Er gaat stiekem best wel veel tijd in zitten of ik denk er gewoonweg niet aan. Ook probeer ik om regelmatig andere dingen te delen via Facebook. Oude blogs, leuke artikelen van anderen of grappige plaatjes. Zo probeer ik mijn pagina leuk te houden voor al mijn volgers en natuurlijk hoop ik er ook meer volgers door te krijgen.

Zoals je vast begrijpt, kost dit alles best wel veel tijd. Maar om zichtbaar te blijven op social media, moet je veel en constant actief zijn. En eigenlijk moet ik nog veel meer reageren en liken bij anderen, maar ook dat schiet er regelmatig bij in. Het resultaat is dus dat maar een heel klein deel van mijn volgers ook daadwerkelijk mijn posts voorbij ziet komen. Maar ik heb gewoon niet de tijd om hier nog actiever mee bezig te zijn.

Dan heb ik sinds gisteren nog een extra Instagram pagina om bij te houden, namelijk die van de Brandevoortse Hoeve. Twee pagina’s betekent ook twee keer zoveel foto’s en dus twee keer zoveel werk. Maar dan zijn we er nog niet. Want dan is er ook nog Facebook. En naast mijn persoonlijke pagina en die voor Aukjeswereld, hou ik ook de pagina van de Brandevoortse Hoeve bij en die van de school waar ik werk. Gelukkig hoef ik die laatste twee niet alleen bij te houden maar doe ik dat samen met collega’s, maar toch. Je bent er toch constant mee bezig, bedenkt nieuwe en leuke content en probeert vooral om alles actueel te houden.

Zoals je ziet ben ik dus behoorlijk veel met social media bezig en niet alleen voor Aukjeswereld. Er gaat veel tijd in zitten en dan doe ik het nog niet eens zoals ik het eigenlijk zou willen. Want dan zou ik er nog veel meer tijd in steken. Maar goed, ik vind het leuk om te doen en probeer er zoveel mogelijk in de avonduren mee bezig te zijn, zodat de meisjes er niet teveel last van hebben. Binnenkort maar eens kijken of ik er een mooie planning voor kan maken, zodat ik er nog meer uit kan halen dan ik nu doe.

Gaat er bij jou ook zoveel tijd in social media zitten?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.