Review CHI Lava föhn *

curly girl methode

Toen laatst voor de zoveelste keer de diffuser van mijn föhn afviel en ik voortaan met ducttape er omheen stond te föhnen wist ik dat het echt tijd was om eens op zoek te gaan naar een nieuwe. Na een flinke zoektocht kwam ik uit bij de CHI Lava en inmiddels heb ik uitgebreid te tijd genomen om hem te testen…

Chi Lava

De CHI Lava Keramische Haardroger is een föhn die werkt met een combinatie van vulkanische lava (verkregen uit lavastenen) en keramiek. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het föhnen een constante warmte is waardoor styling bij lagere temperaturen mogelijk is dan bij andere föhns. Lagere temperaturen betekent minder beschadigingen aan het haar en daardoor wordt het resultaat glanzender en gladder en met minder pluis, voor alle haartypes!

Uiterlijk

Zodra ik de Chi Lava föhn binnen kreeg was het liefde op het eerste gezicht. Hij zit in een prachtige luxe doos verpakt en ook nog in mijn favoriete kleuren, zwart en rood. De föhn is mat zwart met rode details, echt heel erg mooi! Het snoer is lekker lang, wat erg fijn is als je stopcontact wat verder bij je spiegel vandaan zit. Na gebruik rol je dit snoer makkelijk om je föhn heen en kan je alles weer netjes en compact opbergen.

chi lava

Toebehoren

Bij de föhn krijg je een diffuser, een opzetstuk om krullen mee uit te kammen en een smal opzetstuk die de lucht concentreert waarmee je bijvoorbeeld je haar bij de aanzet gerichter en sneller droog kunt föhnen. Zelf gebruik ik alleen de diffuser en deze is erg fijn. Hij is lekker diep, waardoor je haren er echt in liggen en de lucht dus ook echt allemaal naar je krullen toe gaat en niet langs je haar af blaast.

Blaasstanden

De föhn heeft drie blaasstanden en een Cool Shot Button (koude lucht knop). De eerste blaasstand is lauwe lucht, blaast meteen lekker hard, maar niet zo hard dat je krullen alle kanten opwaaien. Een hele fijne stand als je jouw haar niet graag blootstelt aan teveel warmte. Goed om te weten is dat de koude lucht knop bij deze stand niks doet, de lucht is immers al lauw.

De tweede stand blaast veel zachter, maar met warme lucht. Zelf gebruik ik deze stand niet, omdat hij voor mijn bos haar simpelweg te zacht blaast. Maar ik kan me voorstellen dat het voor dames met dunner haar wel een hele fijne stand is. Bij deze stand is de lucht warm, misschien zelfs een tikkeltje te warm als je dicht op je hoofdhuid zit, daarom is het fijn als je je vinger in de buurt van de koude lucht knop houdt, zodat je de lucht wat kunt koelen als het je te heet wordt.

De laatste stand blaast net zo hard als de eerste, maar dan met warme lucht. Heerlijk vind ik deze! Officieel gezien is deze lucht te heet voor je haar, volgens de Curly Girl Methode dan, maar we hebben nou eenmaal geen dagen de tijd om onze haren te drogen met koude lucht, dus dan is deze stand fijn. Flinke blaaskracht, lekker warm en bij de hoofdhuid een beetje te warm dus dan is daar weer de koude lucht knop to the rescue!

Hoe te föhnen?

Als ik mijn haar föhn dan gooi ik als eerste al mijn haar naar links. Ik hang wat opzij zodat mijn haar ook echt los hangt (en dus niet langs mijn gezicht af) en dan begin ik bij het uiteinde van mijn haar. Ik beweeg met de diffuser naar boven en bovenaan wacht ik een aantal seconden. Dan pak ik de volgende pluk en zo ga ik een poosje verder, totdat ik de hele linkerkant heb gehad. Mijn haar is dan nog niet helemaal droog. Dan gooi ik mijn haar naar rechts en herhaal ik hetzelfde ritueel. Tijd om ondersteboven te gaan hangen! Zo neem ik nogmaals alle plukken onder handen, steeds wacht ik even als ik met de diffuser (bijna) bij mijn hoofdhuid ben aangekomen.

Tot slot ga ik nog even met de warme lucht over mijn hoofdhuid heen, als ik dus nog steeds ondersteboven hang. Dan kom ik weer omhoog en zorg ik dat ook het haar bovenop niet wordt vergeten. Mijn haar is na het föhnen ongeveer 80% droog. De rest laat ik aan de lucht drogen.

Zie je liever een filmpje van mijn föhnroutine? Kijk dan even naar mijn IGTV hierover.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vroeger dacht ik dat het niet goed was om je krullen te föhnen, maar tegenwoordig weet ik wel beter en kan ik niet meer zonder mijn föhn met diffuser ➿ Omdat ik heel vaak de vraag krijg, hoe en waarmee ik mijn krullen föhn, maakte ik dit filmpje. Ik gebruik de CHI LAVA föhn en zoals je aan het einde ziet krijg ik daar prachtige, pluisvrije krullen van❤️ #curlygirlmethode #curls #krullen #cgmethode #krullenkapsel #cg #curlygirls #curlygirl #curlyhair #krullendhaar #gekregen #krullenbol #föhn #föhnen #chi #chilava #diffuser #cgmethode #curlygirls #curlpower #krullentips #curlsoftheday #natuurlijkekrullen #curlyhairdontcare @chi_nederland Muziek: Wander Musicus: @iksonmusic

Een bericht gedeeld door Charlotte ? Lifestyleblog (@aukjeswereld) op

Mijn resultaat

curly girl methode

Do I need to say more? Het resultaat zijn prachtige, zachte krullen. Die zo goed en mooi krullen dat mijn haar twee keer zo kort lijkt dan het eigenlijk is haha. Ter illustratie nog even een foto van mijn haar, met mijn oude föhn…

curly girl
Het resultaat met mijn oude föhn

Ik ben blij met mijn nieuwe föhn. Mocht je er nog vragen over hebben, let me know en zal je vraag met liefde beantwoorden!

Hier vind je de verkooppunten van de Chi Lava föhn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.