De haarroutine van Curly Girl Manon

Curly Girls zijn dol op het lezen van de haarroutines en tips and tricks van anderen! Daarom heb ik deze rubriek in het leven geroepen, om onze favorieten te delen en van elkaar te leren! Vandaag is Manon aan de beurt…

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf
Ik ben Manon, getrouwd en we hebben 2 boefjes van 11 en 8 jaar oud. 4 Dagen in de week werk ik als functioneel beheerder bij een zorg organisatie. Ik kijk graag films en lees graag boeken. In de winter maak ik ook graag legpuzzels. Verder doe ik 3x per week aan krachttraining.

Ben je altijd al een Curly Girl geweest?
Ja, ik heb altijd krullen gehad. Vroeger werden ze er vaak wel uitgekamd en in een staart gezet omdat dat gewoon makkelijker was op school. Toen ik 13 werd heb ik de schaar er in laten zetten en ging ik van vrij lang zwaar haar naar ongeveer kin lengte. Krullen kwamen toen weer terug.

Ben je ook altijd blij geweest met je krullen? Ja meestal wel. Behalve als ik flinke klitten had.

Wat voor producten gebruikte je voordat je overstapte op de Curly Girl Methode? Andrélon perfecte krul shampoo, conditioner en die crème en een mousse met haarspray (ontzettend fout maar het gaf altijd een lekkere volume en je haar zakte niet in).

Hoe lang gebruik je nu al CG producten? Ongeveer 1 jaar. Ik ben overgestapt omdat ik dus steeds last had van een jeukend hoofd en niet zozeer om mijn krullen gezond te krijgen. Dat was gewoon een bijkomend voordeel.

Wat zijn jouw haareigenschappen?
Haartype: 2 a t/m c en een verdwaalde 3a als ik een goede dag heb
Dichtheid: medium
Dikte: medium
Hoge elasticiteit, lage tot normale porositieit

Wat zijn jouw favoriete CG producten?
De Giovanni producten vind ik heel fijn, maar ook de noughty lijn. Verder gebruik ik soms de Crème of nature Applecider Vinegar. Die haalt bij mij vaak de jeuk weg, als ik daar last van krijg. Ik gebruik de Eco Style gel en de Kinky Curly Custard gel.

Wat staat er nog op jouw CG wishlist?
De as I am dry and itchy shampoo en conditioner, de ricewater flessen en de Aussie gel die hier niet te verkrijgen is maar sinds kort nu wel.

Als je maar één product zou mogen kiezen, waar kan je dan niet zonder?
Gel

Wat is jouw absolute krullen-essential must have?
Een diffuser

Hoe ziet jouw (favoriete) routine er op dit moment uit?
Soms doe ik een final wash. Ligt er een beetje aan hoe mijn haar eruit ziet. Deze doe ik met Zwitsal of wat ik ook nog op voorraad heb.
Ik was mijn haar met Giovanni of met Nought conditioner. Ik kijk verder of ik proteïne nodig heb of niet. Meestal heb ik wel iets nodig dus of ik pak een conditioner met proteïne of een masker met proteïne.
1x per week gebruik ik een masker. Ik heb diverse in huis maar meestal pak ik een proteïne masker of een masker dat lijkt te werken als proteïne.
Na het wassen droog ik mijn haar met een microvezel doek.
Op zeiknat haar mijn producten erin doen werkt bij mij niet zo best.
Ik gebruik alleen een leave-in als ik ‘s avonds douche en niet meteen mijn haren wil stylen.
De volgende ochtend spray ik het dan nat en doe ik gel in of mousse en soms een combinatie. En dan scrunchen, scrunchen en scrunchen.
Ik föhn het droog met een diffuser. Ik was mijn haren elke 3e dag aangezien ik vaak train en altijd heel erg zweet. Het wordt dan gewoon vies. Ik gebruik hiervoor een clarifying shampoo of een gewone CG shampoo behorende bij mijn conditioners die ik in huis heb.

Bedankt voor het meedoen Manon! Wil jij ook meedoen aan ‘De haarroutine van een Curly Girl?’ Stuur me dan even een mailtje (info@aukjeswereld.nl) en dan mail ik je de vragenlijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.