Our diary #267

Ohhh jongens wat vind ik de vakantie toch fijn! Niet dat ik zelf al vakantie heb, maar de kinderen natuurlijk wel, en nu mijn baan als leerkracht erop zit en ik pas 1 september met mijn nieuwe baan begin, hoef ik nu nog maar heel weinig te werken en heb ik dus extra veel tijd voor de meisjes. Genieten!!!

Ik ben echt een zonaanbidster, hou enorm van het weer van de afgelopen week en probeer dan ook zoveel mogelijk lekker buiten van het zonnetje te genieten. Ultiem vakantiegevoel dit hoor.
Dinsdag zouden we eigenlijk uit eten gaan, maar door een afmelding ging het etentje niet door. Twee teleurgestelde meisjes (want ze keken zo uit naar een avondje met de oppas (hun grote nicht) dus als goedmakertje gingen we gezellig met z’n viertjes uit eten.
Heerlijk om deze kleine snoepkont te zien genieten van alle toetjes.
En ’s avonds was het heerlijk buiten, dus nog even lekker genieten van de zomeravond.
Woensdag mochten de meisjes even in de speelschuur spelen.
Een collega kwam met zijn kids op bezoek en Emmi had vanaf toen alleen nog maar oog voor de baby. Zo schattig!
Daarna doken we weer lekker de tuin in.
En natuurlijk doken we ook in het zwembad.

Even een kleine waarschuwing, er komt zo een foto die niet heel handig is voor kleine kinderen die wel al kunnen lezen. I.v.m. december secrets enzo…

Na het eten op de fiets nog even een ijsje halen. Had ik al gezegd dat ik gek ben op de zomer(vakantie)?!
Na de zomervakantie gaat Aukje naar groep 6. Ze is met haar 8 jaar volgens mij de jongste van de klas en ze geloofde dan ook nog heilig in de Goedheiligman. Omdat ik wilde dat ze het van ons zou horen en niet van een klasgenoot, vond ik het tijd worden om het grote geheim te vertellen. Ik kocht het boek “Sinterklaas voor grote kinderen” en koos er bewust voor om nu in de zomervakantie dit boek met haar te lezen. Nu is ze namelijk nog helemaal niet met het grote kinderfeest bezig, want ik kan me zomaar voorstellen dat de teleurstelling groter is wanneer het dichterbij komt en ze al enorm naar het feest uitkijkt. Daarnaast kan ik me voorstellen dat het nogal wat is om te verwerken voor iemand die echt nog volledig gelooft, dus leek het me veiliger om het tijdens de zomervakantie te vertellen. Nu ziet ze even geen vriendinnetjes of klasgenootjes en kan de boodschap rustig landen. Na de vakantie is het waarschijnlijk voldoende gezakt dat het niet meer zo in haar hoofd zit en is de kans (in mijn ogen) kleiner dat ze zich verspreekt.

En ja, natuurlijk hebben we het erover gehad dat ze het er met niemand over mag hebben enzo, maar je weet maar nooit hoe het soms loopt met kinderen, dus voor alle zekerheid leek me dit het juiste moment. Enne, ze pikte het geweldig op. Was enorm verbaasd, zag het totaal niet aankomen, en noemde vervolgens allerlei cadeaus om met de vraag “dus heb jij dit dan ook zelf gekocht?” Haha.

Bij de vakantie horen lekkere ontbijtjes. Dit keer wel gewoon met een boterham, maar dan met wat extraatjes.
Even tussendoor mijn grijze haren bij laten verven 😉
En mijn nagels weer zomerklaar te maken.
En toen wilden de meisjes natuurlijk ook.
Filmavond! Met chipjes en een leuke kinderfilm.
De meiden maakten voor de vakantie een lijstje met allemaal dingen die ze willen doen in de vakantie. Daar stond onder andere ‘papa make-uppen’ op, dus tijd om dat punt af te strepen…
Zaterdagochtend gaf ik voor de een na laatste keer les op zaterdagochtend. Volgens mij heb ik er hier nog niet zoveel over gedeeld, maar vanaf 1 september heb ik een nieuwe baan en ga ik op andere dagen werken. Dan hoef ik niet meer standaard op zaterdagochtend te werken en dat vind ik stiekem toch wel erg fijn! Kan ik lekker samen met de meisjes rustig opstarten.
Toen ik terugkwam, hadden de meisjes een winkeltje gemaakt waarin ze zelfgemaakte spulletjes verkochten.
Ik sprong even snel onder de douche en daarna fietsten we gezellig samen naar de stad.
De meisjes mochten een cadeautje uitzoeken omdat ze allebei door zijn naar de volgende groep (groep 2 en groep 6).
Tussendoor pikten we nog even een terrasje mee.
En we zochten alvast nieuwe rugzakken uit voor het nieuwe schooljaar.
We eindigden onze shopsessie met deze heerlijkheden. We namen een lekker grote doos mee voor thuis.

Op naar nog zo’n heerlijke vakantieweek! Komende week moet ik wel vier dagen werken, maar de andere dagen gaan we gewoon extra hard genieten samen! Fijne week weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.