Is een fotoalbum ouderwets? *

fotoalbum

“Mama zullen we foto’s kijken?” En terwijl ik het fotoalbum pak gaat mijn jongste dochter al klaar zitten. Stralend wijst ze de foto’s aan en ze weet bij elke foto nog precies te vertellen waar en met wie het was…

De ouderwetse fotoalbums

“Vroeger” werd het een stuk vaker gedaan dan tegenwoordig, het maken van fotoalbums. Elke keer als het fotorolletje vol was, dan bracht je het weg en na een paar dagen kwam je dan met een stapeltje foto’s thuis. De hele middag werd vrij gepland zodat de foto’s in alle rust konden worden ingeplakt, om daar vervolgens nog jaren en jaren later doorheen te kunnen bladeren. Tegenwoordig worden er zoveel foto’s gemaakt dat je er een dagtaak aan hebt om ze allemaal uit te zoeken. Laat staan dat ze nog worden afgedrukt en ingeplakt. Zonde! Want je kijkt digitale foto’s toch net even wat minder snel terug dan wanneer ze in een album zitten.

Smart Assistent

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook sites die het maken van fotoalbums juist weer wat aantrekkelijker voor je maken. Zo heeft Albelli bijvoorbeeld een Smart Assistent, waarbij je de foto’s alleen maar hoeft te selecteren en de assistent ze vanzelf in een fotoboek zet, met afwisselende en perfect passende indelingen. Zo hoef je alleen nog maar zelf te foto’s uit te zoeken en de rest van het werk wordt je bespaard. Of misschien vind jij het juist wel leuk om de foto’s nog zelf in te plakken? Dan laat je de foto’s gewoon door Albelli afdrukken en dan kan je ze vervolgens zelf lekker ouderwets inplakken.

De chaotische moeder

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de typische chaotische moeder ben die zich al negen jaar lang voorneemt om de fotoalbums van de kinderen eindelijk af te maken, maar waar het steeds maar niet van komt. Gelukkig heb ik een moeder die heel trouw fotoalbums voor de meiden blijft maken, waardoor ze later toch nog wat leuke albums hebben om doorheen te bladeren. Want eerlijk is eerlijk, stiekem is het kijken van (oude) foto’s toch wel echt ontzettend leuk.

Een tip

Dus bij deze, een tip van mij. Plan standaard elke maand een uurtje vrij voor het uitzoeken van je foto’s. Zet de foto’s die je in een album wilt plaatsen in een aparte map en maak een mapje aan met foto’s die je af wilt laten drukken. Plan daarnaast een vast moment in voor het maken van het fotoalbum, bijvoorbeeld één keer per drie maanden. Zo houd je het overzichtelijk door het bij te houden, en krijg je niet dat je jezelf na tien jaar met terugwerkende kracht door duizenden foto’s heen moet worstelen. Geloof me, je zult me dankbaar zijn 😉

Houd jij je fotoalbums netjes bij? Of blijven jouw foto’s stiekem ook op de harde schijf staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.