Angelique: Just be you

Just be you. Een mooie boodschap vind je ook niet? Ongeveer twee weken geleden zat ik door Facebook te scrollen en kwam ik een voorgestelde pagina tegen genaamd “Just be you”.Meestal kijk ik niet naar die voorgestelde pagina’s, maar deze trok mijn aandacht. Ik heb eerst even de reacties doorgelezen, want soms komt daar ook al naar voren of het een betrouwbare pagina is of niet, maar de reacties waren erg positief en lovend. Even doorklikken dan maar…

Ik kwam op de pagina terecht en gelijk trok een foto  van het dagboek mijn aandacht. “Girls gedachten en mooie momenten”. Het was een dagboek voor meisjes in de leeftijd van 9 tot 15 jaar ongeveer. Maar het was niet zomaar een dagboek, het was een doe-dagboek. Mijn interesse was gewekt. Dit mooie doe-dagboek is namelijk bestemd om de dromen, doelen, gevoelens en overdenkingen van tienermeiden in op te schrijven en zich daar bewust van te laten worden. Mijn moeder-, en hulpverlenershartje ging hier sneller van kloppen.

Nu is Jonah niet echt een meisje die veel praat over haar diepste gevoelens. Ze kletst wel de oren van je hoofd. Maar soms heb ik toch het idee dat het fijn voor haar zou zijn om de dingen waar ze, misschien wel onbewust, mee zit van zich af zou kunnen schrijven. En ze heeft wel een gewoon dagboek, maar in dit doe-dagboek staan diverse vragen. Nu hoeft zij alleen maar na te denken en te antwoorden. Dat leek mij wel heel prettig voor haar. Dus ik had het als verrassing voor Jonah besteld.

Een paar dagen later kwam het doe-dagboek binnen in een mooie verpakking. Jonah was er enorm blij mee en ging er direct doorheen bladeren. Snel pakte zij haar pennen en gelstiften, maar voordat zij er iets mee kon doen wilde ik er nog even in kijken. Wat een prachtig boek zeg! Niet alleen staan er allerlei vragen in op verschillende niveaus, bijvoorbeeld wat simpelere vragen over vakanties tot wat lastigere vragen over jouw mooiste eigenschappen en waar wil je nog aan werken, maar ook leuke kaartjes die je aan vriendinnen kan geven, mooie kleurplaten, moodbords die je kan maken over diverse onderwerpen, brieven aan jezelf, verschillende schaalvragen met smiley’s tot krachtige affirmaties zoals “het mooiste wat je kan worden is jezelf” en nog veel meer.

Nadat ik snel even een paar foto’s kon maken van het lege doe-dagboek, ik vond dit namelijk wel een heel leuk onderwerp voor mijn blog, ging Jonah ermee aan de slag. En het boek gaat overal mee naartoe, zelfs naar school. Ze is er iedere dag mee bezig en het verveeld haar niet. Een goede keuze geweest dus!

Ik heb mij ook aangemeld voor de Facebookpagina, waar dagelijks mooie spreuken en veel positiviteit voorbij komt. En ik zag in het voorbijgaan dat er nog meer te koop was, volgens mij ook voor volwassenen, maar daar heb ik mij dan nog niet in verdiept. Dus mochten jullie op zoek zijn naar een leuk en origineel cadeau voor een tienermeid, dan is dit zeker een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.