Angelique: Waar word ik nu echt gelukkig van?

Laatst kreeg ik de vraag van mijn hulpverlener (jaja ook hulpverleners hebben hulpverleners. Wij zijn immers ons eigen instrument) “Wat maakt jou nou echt gelukkig?” Dus niet ‘ik ben blij dat het weer het einde van de maand is want dan krijg ik mijn salaris’ gelukkig, maar iets wat je echt diep van binnen raakt. Daar moest ik wel even over nadenken, maar uiteindelijk heb ik toch een lijstje kunnen maken.

  1. Uiteraard mijn kinderen. En dan in het specifiek een spontane knuffel of kus. Ik kan daar zo van genieten. Kijken hoe ze slapen en volledig in vrede zijn moet ik hier eigenlijk ook aan toevoegen. Of samen in alle rust even tv kijken, dansen, liedjes zingen of een boekje lezen. Doe maar gewoon alles waarvan ik ze niet achter het behang plak.
  2. Wandelen in het bos of op het strand. Als ik in het bos loop moet ik altijd die boslucht diep in mij opnemen. Ik voel dan direct alle stress van mij af glijden en ik kom helemaal tot rust. Hetzelfde geldt voor de zeelucht, heerlijk! Alleen dat zand is wel een dingetje. Dat vind je later overal, letterlijk overal, weer terug. En in de zomer lijkt het net of je op hete kolen loopt.
  3. Daten met mijn vriendinnetjes. Lekker bijkletsen over van alles en nog wat. 9 van de 10 keer krijg ik ook die ouderwetse slappe lach waar ik dan vaak lang in blijf hangen. Ik ken hen ook al eeuwen, dus we kennen elkaar door en door. En sowieso is het fijn om weer even Angelique te zijn in plaats van mama of vrouw van.
  4. Om even verder te gaan op punt 3, lachen. Echt vanuit je tenen lachen en het liefst zo lang mogelijk. Heerlijk! Dat is ook een van de eigenschappen van mijn man waar ik voor gevallen ben. Hij heeft zo’n sarcastische, dubbelzinnige humor en maakt mij daardoor vaak aan het lachen. Zo’n man moet je gewoon houden.
  5. Sommige mensen houden er niet van, maar ik vind het heerlijk om gemasseerd, aan mijn haren gefrunnikt en opgemaakt/geschminkt te worden. Dit is een van de redenen dat ik mij jaren geleden heb laten bodypainten, al was ik daar aan het einde van de dag wel een beetje klaar mee want het was behoorlijk koud.
  6. Een warme douche op een koude dag. Dat verwarmt je tot diep van binnen. De sauna hoort hier ook bij en dan met name de opgietingen. Iedere keer weer krijg ik daar een kriebel van in mijn buik.

Ik denk dat dit mijn lijstje wel is. Wie weet bedenk ik er later nog wat bij. Maar wat mij opvalt is dat de meeste punten gaan om ontstressen. En het brengt mij op een idee om de volgende keer een lijstje te maken van dingen waar ik totaal niet gelukkig van word.

bodypaint

Nu ben ik wel benieuwd waar jullie echt gelukkig van worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.