3 tips om je badkamer milieuvriendelijker te maken *

badkamer

Badkamers zijn nodig voor onze dagelijkse hygiëne en voor ons comfort. Het milieu is echter ook belangrijk. Steeds vaker zijn we op zoek naar manieren om onze badkamer milieuvriendelijker te maken. Geldt dit ook voor jou? Lees dan snel verder en ontdek de drie beste tips om jouw badkamer zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, zonder dat je hoeft in te leveren op comfort of stijl.

1. Besparen op water

Een van de eenvoudigste manieren om water te besparen in je badkamer, is door het installeren van een waterbesparende douchekop. Een waterbesparende douche is niet alleen beter voor het milieu, maar je bespaart ook aanzienlijk geld op je water- en energierekening.

Ga je je badkamer verbouwen en wil je een nieuwe douchecabine kopen? Vervang je huidige douchecabine dan door een cabine met een zuiniger systeem, om extra water en dus kosten te besparen.

Een andere optie is het installeren van een waterbesparend toilet met duospoel. Dit is een drukplaat met twee knoppen. Wanneer je een kleine boodschap hebt gedaan, druk je de kleine knop in. Hiermee bespaar je per toiletbezoek tot velen liters aan water. Kies daarnaast voor waterbesparende kranen boven de wastafels. Hierdoor gebruik je minder water bij het wassen van je handen of tijdens het tandenpoetsen.

2. Duurzame materialen

Wanneer je een badkamerrenovatie plant, is het belangrijk om de materialen die je gebruikt zorgvuldig uit te kiezen. Kies voor materialen die gerecycled of herbruikbaar zijn, zoals bamboe, hout of natuurstenen tegels. Vermijd producten gemaakt van kunststof en zoek naar producten met milieukeurmerken. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel van keramiek in plaats van een kunststof wastafel. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze voegen ook waarde toe aan je badkamer en geven de ruimte een unieke uitstraling.

3. Energiebesparing in de badkamer

Energiebesparing in de badkamer is belangrijk voor het verminderen van je energiekosten en het beschermen van het milieu. Er zijn eenvoudige stappen die je kunt nemen om energie te besparen in je badkamer, zoals het installeren van energiezuinige verlichting en het vervangen van oude douchekoppen door waterbesparende modellen. 

Is het al even geleden dat je boiler of ketel is onderhouden en zijn de leidingen niet geïsoleerd? Ook het isoleren van de leidingen en het regelmatig onderhouden van je boiler kan helpen bij energiebesparing. Wie investeert in energiezuinige producten, zal zowel op de korte als de lange termijn kosten besparen. Daarnaast lever je op deze manier een aanzienlijke bijdrage aan het milieu en een duurzame toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.